1. Home
  2. GerbilMiranda
  3. Favoriete artikelen van GerbilMiranda

Favoriete artikelen van GerbilMiranda

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Paprika de groente van deze maand De paprika wordt gekweekt in verschillende kleurvariaties. Rood, geel, oranje en groen zijn de bekendste. Maar er bestaat ook: wit, paars, lila, mintkleurig en bruin .Heerlijk om deze groente in allerlei gerechten en of andere hapjes te gebruiken .Het is heel gezond er zitten heel veel vitamines in die we elke dag nodig hebben .Dus ik het er maar 15 gerechten mee uitgezocht .Misschien zit er iets voor je bij . …  Lees verder »

Muffins maken is helemaal Hot. Nu pasen en het voorjaar in aantocht zijn gaan we weer voor de lichtere gerechten vandaar deze keuze voor de muffins. Leuke ideetjes om eens iets anders op de paastafel te zetten. Het is zo makkelijk ,zoet of hartig. Muffins maken samen met kinderen op een vrije woensdagmiddag, snel resultaat en lekker samen proeven. Kijk rustig rond en neem iets wat je lekker vindt mee. …  Lees verder »

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

Herfst en winter! Buiten waait en regent het! We krijgen weer zin om te bakken. En wat is er dan lekkerder dan een stukje appelgebak? Soms wil je iets heel snel klaar hebben, soms trek je er langer voor uit. Ik heb een selectie gemaakt uit al mijn zelf gebakken appelgebak. Hieronder vind je ruim 30 lekkere appeltaarten, appelcake’s en appelkoek, gesorteerd op deegsoort ! …  Lees verder »

Wat een heerlijk stukje vlees is het toch he.Zeker nu in de herfst en winter genieten van zoveel smaak ,super smakelijk in zoveel gerechten .Ook in landen waar geen varkensvlees gegeten wordt rundvlees heel vaak gebruikt ,daar worden dan de heerlijkste gerechten mee gemaakt .Ook in ons eigen land kunnen we er wat van .Stoofpotten, stoofvlees en wat al niet meer .Ga eens kijken hieronder of je wat lekkers tegenkomt . …  Lees verder »

Recepten en tips voor het maken van taartbodems en het recept voor banketbakkersroom. (Afkomstig uit: Taart zoet en hartig, Het Nederlands Zuivelbureau) …  Lees verder »

Bron: Taart! Het Ultieme genieten-zoet en hartig van Tamasin Day-Lewis. Basisrecepten voor verschillende soorten deeg. Behandeld worden: het maken van korstdeeg, pate sucree, zandtaartdeeg en bladerdeeg, en wat houdt blindbakken in. …  Lees verder »

Deeg is het ongebakken basisproduct voor diverse broden en gebak. Het basisingrediënt van deeg is meel, dit wordt aangevuld met rijsmiddelen (gist, bakpoeder, ei, ...), vloeistoffen (melk, water, ...) en smaakstoffen zoals suiker en zout. Deeg is meestal kneedbaar, maar altijd dik van consistentie, vloeibare degen heten beslag. Deeg moet gekneed of geroerd worden om de ingrediënten te mengen en een luchtige structuur van het gebak te verzekeren. Grofweg zijn er 6 soorten deeg die als basis voor gebak kunnen dienen: …  Lees verder »

Behoorlijk uitgebreid artikel met diverse tips en informatie over taarten bakken. …  Lees verder »

Handige tips voor het bakken van je zelf gemaakte taarten, koekjes en gebakjes. …  Lees verder »

Zo bereid je vis; alle bereidingswijzen per vissoort Deze tabel hoort thuis in elke keuken. Je vindt van alle vissoorten hoe je ze kunt bereiden. …  Lees verder »

Allemaal hele lekkere hapjes die je ruim tevoren kunt maken. De dochter van de buren studeerde af. De buurvrouw kwam bij mij om recepten die lang tevoren gemaakt konden worden want de dag zelf had ze geen tijd. Met deze hapjes had ze heel veel succes. Zoveel dat ik de recepten op Smulweb zet. Misschien heeft iemand er iets aan. …  Lees verder »

KAAS!!!.. Je kunt me er wakker voor maken. Ik ben dol op allerlei soorten kaasÂ…Heerlijk!! Maar ik hoor steeds vaker dat mensen geen kaas lusten. Soms wel kaas uit de oven, maar een borrelhapjes met kaas, nee hoor, dat lusten ze niet. Voor iedereen die geen kaas lust en voor wie gasten krijgt die geen kaas lusten, hieronder een selectie van borrelhapjes zonder enige vorm van kaas. Veel plezier en succes ermee! …  Lees verder »

Als "buitenland-reporter" zal ik af en toe een stukje schrijven over de verschillen tussen eet- en drinkgewoonten van Nederland en Duitsland, zoals wij ervaren nu we in Duitsland wonen. Dit keer zijn de traditionele KAFFEE UND KUCHEN aan de beurt.  …  Lees verder »

HERFST….je denkt aan heerlijke geuren uit de keuken, wild, nieuwe wijnen, paddenstoelen die weer tevoorschijn komen, prachtig gekleurde pompoenen, mooie kleuren en warmte binnenshuis,. Deze gedachten hielpen ons bij de keuze van deze recepten. …  Lees verder »

Zelf likeuren maken. Ik zet hier het recept om zelf een overheerlijke koffielikeur te maken. Verder heb ik het artikel overgenomen uit de Volkskrant van 25-9-2001, rubriek de Volkskeuken.  …  Lees verder »

Alweer op naar het einde der winter dus het kan nog net op de valreep, voordat het voorjaar en de lente aanbreken. Vandaar deze heerlijke hartige taart recepten. Heb een kleine keuze gemaakt. Voor jou is het uitzoeken welke jij het lekkerst vindt. Neem mee en zet eens iets anders op tafel. Kijk ook eens op de kookgroep winterse gerechten en wordt lid (het is gratis)nu het nog kan het is zo weer voorjaar. Eet smakelijk. …  Lees verder »

Top