1. Home
  2. Fressnapf
  3. Artikelen van Fressnapf

Artikelen van Fressnapf

Ik liep er al een hele tijd mee in gedachten, maar heb het toch gedaan. Of je er nu 4 of 5 beheert maakt ook niet meer uit. Echter deze nieuwe kookgroep op Smulweb is wel heel erg leuk! Hij heet ‚€úDe Stoverij‚€ú. ¬† …  Lees verder »

Test TEST test TEST met UBB codes. …  Lees verder »

AMSTERDAM - Topkok Ron Blaauw levert met het sluiten van zijn gelijknamige restaurant in Amsterdam-Zuid vrijwillig twee Michelinsterren in. Op 5 april gaat hij in hetzelfde pand verder met een nieuw restaurant, genaamd Ron Gastrobar. Dat liet Blaauw woensdag weten. …  Lees verder »

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren, sommige blaadjes vallen al en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is nu al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht je van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Vanaf maandag 30 september a.s. komt Lidl al met een wildspecial op de proppen. Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem want in de herfst is de Noordzeevis moddervet en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. …  Lees verder »

Ik krijg wel eens vragen van mensen die niet echt goed weten wat je met bepaalde producten kunt doen of wat het zijn en waarvoor ze gebruikt worden. Hieronder een uitleg van de meest gebruikte producten in de Aziatische keuken. Het is en blijft één van mijn favoriete keukens. Met deze producten kun je eindeloos variëren. Je kunt er Chinees mee koken, Indonesisch, Thais, Japans of fusion. Fusion is een megelmoes van keukens door elkaar. Je kan bijvoorbeeld een Oosters gerecht een westerse invloed meegeven. Fusion wordt vaak onterecht verward met de multi culturele keuken. Ik begrijp het wel, maar terecht is het niet. Hieronder vind je een groot aantal producttips uitgelicht. Handig om te bewaren. …  Lees verder »

Niets is er lekkerder dan een grote pan soep op tafel. Het najaar is weer in aantocht en dan gaan we weer maaltijdsoepen maken. In de winter maken we stevig gevulde soep die we gezellig opeten bij de openhaard. In de lente maken we lentesoep met weer allerlei verse en lekkere lente producten en in de zomer maken we soep als opkikker, maar ook koude soep als smaakvol voorgerecht. Soep is zo veelzijdig, je kunt er alle kanten mee op. Lekker, makkelijk te maken, gezond en veelzijdig. Wie houdt er nou niet van. Hier kun je dus alles vinden over soep, ingrediënten en het maken van soep. Hier zetten we voortaan de lekkerste soeprecepten neer en kun je echt alles vinden en lezen over soep. Gezellig, dus doe lekker mee en wordt ook lid! …  Lees verder »

De Groene Garde Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken, Anouk Wenting (voorwoord: Floortje Dessing) (€ 24,95 Keff & Dessing Publishing ism Uitgeverij Prometheus, ISBN 9789044620283). Te bestellen bij Bol.com. Het boek is net verschenen en heb er afgelopen weekend eentje gekregen. Echt een aanrader dit boek voor iedereen die verantwoord wil eten. …  Lees verder »

Ik las een alarmerend bericht want ook in Noord Duitsland houdt de kabeljauwvisserij op te bestaan. In de Oostzee barst het momenteel, na herstel, weer van de kabeljauw, maar wat er nog gevangen mag worden neemt niemand meer af, erger het gaat voor 70 cent de kilo naar de diervoeder industrie. Er is geen hond meer die het koopt want visetende mensen daar die kopen uitsluitend nog zwaar vervuilde, smakeloze “Pangasuis” uit de diepvries bij de supermarkt omdat het zo vreselijk goedkoop is. Ik vind dit een zeer verontrustende ontwikkeling. Lees hieronder het relaas uit een Duitse krant. Het is bijzonder schokkend terwijl hier de trend zich juist wat aan het omdraaien is. De bewuste visetende Nederlandse consument is juist weer wat meer genegen om in de buidel te tasten en heerlijk spartelverse Nederlandse Noordzeevis te kopen. Onze vis die is gezond en onze vis barst van de heerlijke smaken. Wat is er nou lekkerder? Dat stuk kabeljauwfilet of die rotzooi uit die diepvrieszak wat meer kapot maakt dan ons lief is, lees verder: …  Lees verder »

De nasleep van de zalm- affaire bij Foppen is desastreus. Ruim 950 zieken en drie doden volgens de cijfers van het RIVM. Er is zelfs al om schadevergoeding gevraagd via advocaten. Mensen haal zalm bij de visspecialist, niks mee aan de hand. Zalm is verder een prima voedingsmiddel of product. …  Lees verder »

Niets is lekkerder dan om als afsluiting van een mooi diner de kaas als laatste tussengerecht te gebruiken voordat het zoete dessert komt. Het is een onderdeel van een perfecte avond. …  Lees verder »

Kook- of webgroepen zijn ideaal om goede recepten en artikelen over een bepaald thema (die vaak populair zijn) overzichtelijk te bundelen en te bewaren. Het voordeel daarvan is dat je, indien je iets wilt maken of iets zoekt wat je elders niet goed, of snel, kunt vinden, in zo’n kookgroep met bepaald thema wel kunt vinden mits goed bijgehouden door de beheerder. Ik zal het nog één keer proberen uit te leggen: bij een kookgroep met een bepaald thema kun je je aansluiten mits dat thema je aanspreekt. Indien je je aansluit/aanmeld kun je overal bij, overal kijken en er zelfs je eigen artikelen/recepten in posten. Boven staan balkjes, het dashboard, daar kun je op klikken. Als je op “recepten” klikt zie je in een oogwenk het aantal recepten die erin staan, artikelen idem. Links kun je verfijnen. Zoek je iets met komkommer of met biefstuk dan tik je dat trefwoord links in de open ruimte in en zo vind je heel snel alles met betrekking tot dat trefwoord. Kortom als je weet hoe het werkt allemaal erg praktisch. …  Lees verder »

Altijd al willen weten hoe Hollandse vis vanuit zee in de viskraam terecht komt? Kom dan vroeg uit de veren en neem een kijkje achter de schermen bij de dynamische Scheveningse visafslag. …  Lees verder »

Kookboek van het jaar 2011: Kookkaravaan neemt je mee op avontuur. Ze laten je de keuken proeven met exotische recepten die al honderden, misschien zelfs wel duizenden jaren worden doorgegeven van moeder op dochter. Ze bezoeken eeuwenoude kasba’s, oriëntaalse soeks en sprookjesachtige valleien vol met dadels, palmen en citrusvruchten. Kookkaravaan is een sfeervol reiskookboek met spannende verhalen, ontmoetingen en verrassend lekkere, traditionele gerechten. Het zijn allemaal lekkerheden met een Mediterraans tintje zoals gewoon rond de Middellandse zee. …  Lees verder »

“Uiteraard heeft de redactie van Smulweb weer eens wat nieuws en wel de kookboekenmaker zoals Fleur het noemde. Meta noemde het hun paradepaardje en ik kreeg weer het verzoek om het te testen. Uiteraard zeg ik dan ja tegen de dames van de redactie en ik heb het getest. Het is een aardig klusje, maar wel heel leuk om te doen. Ik ben maar direct gaan schrijven voordat ik weer belangrijke dingen vergeet. Hieronder kun je een klein beetje lezen wat het is en hoe het werkt, maar, indien je er ooit gebruik van wilt maken, vooral waar je op moet letten want het is monnikenwerk”  …  Lees verder »

Vanmorgen 26 november zijn in Maastricht de Michelinsterren gepresenteerd. Het was leuk dat we de, overigens goed verzorgde presentatie, middels een livestream rechtstreeks konden bekijken. [HIER] kun je lezen hoe dat is gegaan. Hieronder staat, voor de restaurantliefhebbers onder ons, derhalve de complete lijst voor 2013 want die ontbrak in het andere verhaal. Vijf restaurants hebben hun ster in moeten leveren. Wie dat zijn die heb ik nog onderaan gezet. Deze lijst is dus compleet. De nieuwe gids is vanaf 29 november 2012 te koop. …  Lees verder »

Hier worden talloze mogelijkheden geboden om mensen iets te laten zien. Van oude ambachten tot vis bakken, kookdemonstraties, gratis hapjes proeven, mosselen eten en gebakken vis proberen. Ook wordt er ‘gratis’ vis weggegeven en is de Zeeverse Vismarkt in de afslag open. Tafels vol met mooie spartelverse vis worden hier aangeboden. Desgewenst wordt de vis , indien je wat wilt, voor je schoongemaakt. Het is dan allemaal panklaar. Eveneens is er een mooie tafel waar alle soorten vis, schaal- en schelpdieren zijn uitgestald en die men desgewenst kan bekijken. Voorts gratis rondvaarten op één van de deelnemende vissersschepen in de haven. Op culinair gebied is er van alles te beleven, te bekijken en te proeven! Ook de KNRM (reddingsbrigade) en de Koninklijke Marine zijn aanwezig en geven enkele leuke demonstraties. Kortom een leuk en educatief uitje voor het hele gezin in een hele vriendelijke omgeving. Hieronder volgt het programma. …  Lees verder »

Voor mensen die niet weten wat ze moeten gaan doen, hier nog een leuke tip! Ga naar Den Helder en bezoek de visserijdagen daar. Het barst er van de activiteit. En als je klaar bent en het gezien hebt, wel pak dan even de TESO, de boot naar Texel. Even lekker uitwaaien daar aan het strand, het eiland waar ik ben opgegroeid. Leuker kunnen we het niet maken! …  Lees verder »

Top