1. Home
  2. ElVerhage
  3. Favoriete artikelen van ElVerhage

Favoriete artikelen van ElVerhage

Het springt van de schappen, met zijn frisse wit-groene cover en fluorroze letters. Veg! Het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol is zo′n boek dat je onwillekeurig oppakt en doorbladert in de boekwinkel. En wat je dan eigenlijk niet wil laten liggen. Veg! Het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol Hugh Fearnley-Whittingstall 415 pag., 2011 (2e druk 2013) €24,95 Becht Lifestyle …  Lees verder »

Wie kent m niet? Een heerlijke Italiaanse pastasaus over een bord dampende spaghetti? Er zijn meer soorten en variaties van Italiaanse sauzen, dan dat er mensen zijn om ze te proeven! Vooral ′Il Ragù Bolognese′ is een ware beroemdheid in keukens over de gehele wereld... Helaas is er in deze recepten vaak niets meer over van de Italiaanse traditie, de Italiaanse cultuur, de Italiaanse ingredienten en van de Italiaanse technieken. Hierom schrijf ik dit artikel, om een aantal echt Italiaanse recepten van sauzen bij elkaar te zetten, en natuurlijk het originele (officieel geregistreerd bij de KvK) recept van ′Il Ragu Bolognese′ te plaatsen.. En don′t worry, dit recept is zonder gehaktballetjes! …  Lees verder »

Een bescheiden doe het zelf artikel om heel snel al die lekkere hapjes eens te maken. Ideaal voor als je gasten hebt. Je kunt er alle kanten mee op. Eenvoudig, simpel en lekker. Gewoon doen als je trek hebt en zet ze ook eens neer bij een buffet of op verjaardagen of met kerst. Wie zet er eigenlijk bij de borrel géén schaaltje heerlijke knoflook olijven neer, een schaaltje met plakjes, mortadella, salami of rauwe iberico ham, bakje Filet American, tapenade, pesto of Aioli met heerlijk knapperig stokbrood. Ook de blokjes kaas doen het altijd goed. Dit artikel gaat over het zelf maken van hele lekkere hapjes. Veel lees- en doe plezier en smakelijk eten. …  Lees verder »

Soep is vloeibaar voedsel dat wordt gekookt en van veel ingrediënten kan worden gemaakt.. Bij het koken van soep begin je meestal met het trekken van een bouillon,, die gemaakt kan worden van botten, vlees, kip, vis, schaaldieren en/of groenten. Bouillon kun je zo eten (heldere soep), maar bouillon wordt meestal gebruikt als basis met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld groenten. Wordt de bouillon met de groenten gepureerd, dan krijg je een “velouté”. Een ontvette bouillon die helder is gemaakt en waaraan een bepaalde garnituur is toegevoegd is een “consommé”. Soep is een van de oudste gerechten. .werd al in de prehistorie gegeten. .wordt over de hele wereld gegeten. .is lekker, voedzaam en veelzijdig. .is troostvoedsel. .is om van te genieten. .om beter te worden (kippensoep!) .die heel snel klaar is. .die tijd kost. .past bij veel gelegenheden. .past op bijna elk moment van de dag. .kun je eten als borrelhapje. .kun je eten als amuse. .kun je eten als voorgerecht. .kun je eten als hoofdgerecht. .kun je eten als dessert. .kun je eten als “opkikkertje”. SOEP is echt voor “Elk wat Wils”. Er bestaan heel veel verschillende soepen. Héél véél meer dan de 125 heerlijke soeprecepten die op mijn pagina staan. Maar het is een begin. Deze soepen zijn allemaal al door mij gemaakt. Alle rerecepten zijn alfabetisch en op soort gerangschikt. …  Lees verder »

Ons nichtje Heidi werd 50 jaar. Zij wilde haar gasten graag een Mediterane maaltijd voorzetten. Er zouden plm. 25 gasten komen. Ik heb de recepten en hoeveelheden bedacht en samen met nichtje Marjan en de 50-jarige hebben we dit buffet gemaakt. Heidi kon - nadat ze had meegeholpen met voorbereiden - zich de hele avond met haar gasten bemoeien. Marjan en ik hebben gezorgd dat alles werd klaargezet. Het buffet is heel gemakkelijk voor te bereiden en kost alles bij elkaar misschien 4 uur tijd. Het buffet bestond eerst uit voorgerechten, daarna hoofdgerechten en toen nog een dessert. Er werd niet gegeten maar ge...ten. En veel complimenten na afloop. Er was heel weinig over van het eten. …  Lees verder »

Blikken vormen een moderne, handige verpakking waarin allerlei voedingsmiddelen veilig en goedkoop op kamertemperatuur kunnen worden bewaard. …  Lees verder »

No waste! Ook de culinaire wereld is in de ban van duurzaamheid. Kookprogramma′s en culinaire tijdschriften staan er vol van: biologische, regionale producten, een beter leven voor dieren in de vleesindustrie... én minder verspilling. …  Lees verder »

. Ongeveer 15 jaar geleden waren we op vakantie in Italië met vrienden. We bezochten toen tevens hun dochter die voor een paar maanden in Padua woonde en studeerde. Ze moest daar rondkomen van weinig geld maar bedacht voor ons de heerlijkste gerechten, die ik tot nu toe nog niet vergeten ben. Eén daarvan is de crostini, een geroosterd plakje stokbrood of ciabatta met beleg. De crostini die we in Padua kregen was heel simpel - belegd met gehakte tomaten, olijfolie en kruiden. Maar die overheerlijke smaak van die crostini zal ik nooit vergeten. Maar ook bruschetta is erg lekker. Bijna hetzelfde als de crostini, maar dan gemaakt van flinke boerenboterhammen, die in kleinere stukken worden gesneden. Het basisrecept en het beleg kun je voor beiden gebruiken. Als je gasten krijgt is het heel leuk om bij een glaasje wijn een grote schaal met verschillende crostini of bruschetta te maken. De crostini of bruschetta zelf kun je eventueel van tevoren bakken en in een goed afgesloten blik bewaren. Vlak voordat de gasten komen kun je de crostini of bruschetta beleggen. De broodjes zijn ook heel lekker als voorgerecht. Serveer dan per persoon 3 stuks. Eventueel met een kleine groene salade erbij. …  Lees verder »

Ga naar een park, bos of veld in de buurt met een lekker gevulde picknickmand. Het heeft wel wat voorbereiding nodig. Maar je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt natuurlijk. Wat heb je nodig: Een mand, een koelbox en een kleed om op te zitten. Borden, bestek, glazen, servetten, vliegenkapjes, anti muggenmiddel en een zak voor het afval. Eventueel een parasol. Ook handig als je met de auto bent: vervoer het picknick eten en drinken in (klap)kratten of dozen. Op de picknickplek keer je de krat(ten) om, je gooit er een leuk kleedje over en klaar is je buffettafel. Naai vier lussen aan de hoeken van je picknickkleed zodat je met vier haringen het kleed kan vastzetten. Bij wind scheelt het dat je niet steeds de hoeken moet recht leggen en het kleed blijft mooi liggen. …  Lees verder »

De gezonde maaltijd voor thuis. Houdt u van lekker eten, maar zoekt u ook naar een gezonde en snelle oplossing? Trees voor Thuis biedt de uitkomst. Topchef Dick Middelweerd bereidt van donderdag tot en met zondag heerlijke seizoensgerechten met dagverse producten. …  Lees verder »

Beschikbare kalenders: De lijst van maart De lijst van april De lijst van mei De lijst van augustus In de maand maart komen de volgende producten uit Nederland: …  Lees verder »

De immense problematiek rond haaien is in Nederland en België blijkbaar nog steeds nagenoeg onbekend. Daarom vindt u hieronder de ecologische, economische en erg belangrijke gezondheidsredenen waarom recepten voor het bereiden van haaienvinnensoep totaal ongepast zijn op Smulweb.nl. …  Lees verder »

Wat betekenen de namen die bij gerechten op menukaarten staan nu eigenlijk? …  Lees verder »

Op het cruiseschip De Rotterdam, is 15 november was de lancering van de nieuwe Lekker. De top 20 werd door Makkie Mulder bekend gemaakt. …  Lees verder »

De uitreiking van de GaultMillau gids vond 1 november plaats in het Circustheater in Scheveningen. Op deze avond is bekend gemaakt wat de beste restaurants van Nederland zijn volgens GaultMillau. …  Lees verder »

Top