1. Home
  2. Dezine
  3. Favoriete artikelen van Dezine

Favoriete artikelen van Dezine

Agar-agar (ook 'agar' of 'kanten' genoemd) is het extract van een bepaald soort rood zeewier en heeft een sterk gelerende werking.  …  Lees verder »

Welke soorten meel of bloem kun je het beste gebruiken bij het bakken van brood? …  Lees verder »

Bij de Azteken was chocolade voer voor stoere krijgers, in Europa wordt het zoete goed veelal met vrouwen geassocieerd. Voor de hele mensheid geldt: maat houden.bron: NRC Handelsblad …  Lees verder »

Door koken, bakken en braden verdwijnen vitamines en mineralen. Vitamine B1, foliumzuur en vitamine C zijn gevoelig voor hoge temperaturen en als je voedingsmiddelen met foliumzuur verhit, kan daar zo’n 30 tot 80 procent van verloren gaan. Dat wil je natuurlijk niet! Daarom tips waarmee je de gezonde voedingsstoffen behoudt in je gerechten. …  Lees verder »

De vaste bezoekers van mijn smulwebpagina zal het al vaker opgevallen zijn dat ik het in heel wat van mijn recepten heb over "platte"peterselie en verse koriander. Het zijn beiden bijna onmisbare kruiden in de Marokkaanse keuken. Nou heb ik al eens het verwijt te horen gekregen dat ik niet weet waar ik het over heb: wát nou PLATTE peterselie? Dat bestaat toch helemaal niet? Nou en of het bestaat! Het is waar dat het een beetje moeilijk te vinden is hier in Nederland, maar je kunt het altijd vinden in Marokkaanse en Turkse winkels of bij de Indische toko. Ik heb ergens gelezen dat ook AH en de C1000 platte peterselie zouden verkopen, maar dat weet ik niet zeker. De peterselie die het meest in Nederland wordt gebruikt is krulpeterselie. Platte peterselie heeft echter veel meer smaak en heeft mijn voorkeur. Het bevat dan ook meer dan 3x de hoeveelheid aan etherische olie als krulpeterselie. Het lijkt een beetje op selderijblad, maar is toch écht peterselie (zie foto ).  …  Lees verder »

Zomerse temperaturen vragen om ijs. Het liefst in vele smaken. Het lekkerste ijs maak je natuurlijk zelf. IJsmachines Het beste resultaat krijg je door middel van een ijsmachine of sorbetière. Het grote voordeel van een ijsmachine ten opzichte van zelf ijs maken in een vriezer, is dat je er minder omkijken naar hebt. …  Lees verder »

Top