1. Home
  2. Christel1976
  3. Favoriete artikelen van Christel1976

Favoriete artikelen van Christel1976

Een stukje over wat je moet weten over voeding tijdens je zwangerschap. …  Lees verder »

“Mmmm ze zijn er weer volop verse Nederlandse witte asperges, ook wel genoemd “het witte goud”. Als het weer zover is, veelal eind april, begin mei, dan kunnen velen het niet laten om gelijk maar een bosje te kopen en te proeven. De klassieke bereidingswijze, die kent iedereen wel, is “witte” asperges gekookt in een beetje zout water en dan eten met gekookte ham, ei en geklaarde boter. Dat hoeft voor mij niet meer zo want vinden wij te gewoon. Echter met asperges kun je zoveel lekkerheden maken en smaken creëren dat het me de moeite leek om dat eens te beschrijven. Je kan er soep van maken, je kan ze grillen, bakken, koken, bakken in de oven en er quiches van maken, of salades, maar ook mooie borden met hemelse sausjes die opperbest smaken en er kleurrijk uitzien. Wel is belangrijk want “asperges” staan voor de lente en een aspergegerecht moet dus vooral “fris” smaken.” …  Lees verder »

Wat mij opvalt op smulweb dat er heel veel oosterse gerechten worden meegenomen en favoriet worden gezet .Het maakt niet uit of het nu Chinees ,Indonesisch , of Japans of wat al niet meer is.Ik heb mijn 15 x daar maar eens op aangepast en er een heerlijk Oosters artikel van gemaakt.Ik hoop dat je er een beetje inspiratie uit het artikel kunt halen voor bv een lopend buffet of een heerlijk gerecht om met elkaar heerlijk van te genieten. …  Lees verder »

Een aantal heerlijke verzameling aan paasrecepten, goed voor een zoete tafel,high tea of een brunch. alles lekker bij elkaar. …  Lees verder »

Het is zo leuk om met Sinterklaas, Kerstmis, verjaardagen, feestelijke gelegenheden of gewoon als je op visite gaat een cadeautje uit “eigen” keuken mee te nemen. Niet alleen smaakt het vaak veel lekkerder, maar het feit, dat je er moeite voor hebt gedaan wordt altijd erg gewaardeerd. …  Lees verder »

Wil jij ook wel eens een Tapas avondje geven thuis, maar je weet niet precies welke recepten je ervoor moet gebruiken en of hoe je ze moet moet maken .Onderstaand artikel kan je daar een beetje mee helpen . Dus schroom niet om gezellig met je vrienden een tapas avondje te organiseren Ideeen en recepten te over . …  Lees verder »

Het duurt nu niet lang meer, de tijd vliegt voorbij en voordat je het weet is het alweer kerst. Daarna luiden we het jaar uit en is het alweer 2013, nieuwjaarsdag. Tijd om lekker gezellig samen te zijn, te borrelen en lekker te tafelen. Het verbaast me niets als bijna half Nederland straks weer aan de gourmet zit. Beetje verplicht en ons de afgelopen jaren flink opgedrongen door de supers. Ze spelen er overigens handig op in met allemaal kant en klaar producten zoals complete vlees, wild- en visschotels, kant en klare salades en al die sausjes en marinades uit potjes en flesjes. Hieronder in dit artikel staan enkele tips om het zelf te maken evenals enkele lekkere suggesties voor hapjes om eerst bij de borrel te serveren. Ik hoop dat mensen er wat inspiratie van krijgen. Op oudjaarsavond kook ik nooit, maar zet de tafel vol hapjes, een soort lopend buffet, waarvan iedereen die hier komt de hele avond van kan nemen. Er is hier altijd genoeg te eten en te snoepen. …  Lees verder »

De Hit sensatie uit Frankrijk, een macaron is een soort bitterkoekje, een koekje dat op een mini hamburgertje lijkt,een macaron bestaat uit twee op elkaar geplakte koekjes, die elk een ‘schelp’ worden genoemd. En die worden gemaakt van Franse of Italiaanse meringueschuim met daar tussen in een vulling: canache, botercreme, jam of zelfs hartige vullingen als pate. …  Lees verder »

Rijst zo makkelijk en zoveel soorten .Basmati , Wilde rijst ,Surinaamse rijst , zilvervlies , enz enz .Er kan zoveel mee gedaan worden de heerlijkste gerechten worden ermee bereid .Lekker pittige met veel smaak maar ook salades met een milde smaak .Dus voor iedereen wel eens een gerecht om met rijst te maken .Ga lekker eens hieronder kijken voor een lekker rijst gerecht .Neem iets mee en laat je creativiteit hoogtij vieren. …  Lees verder »

Salades zijn altijd lekker. En salade-recepten heb je nooit genoeg. Want salades zijn altijd lekker en vallen bijna altijd in de smaak. Salades kun je maken van allerlei ingrediënten. In het maken van een salade kun je echt je creativiteit kwijt. Onderstaande recepten zijn onderverdeeld in salades als voorgerecht, lunch-, bbq of hoofdgerecht, bij de borrel of buffet en een paar nagerechten ! NB. Ik heb zelfeen selectie gemaakt, maar alle salades kun je natuurlijk serveren op jouw eigen moment. Veel salades kun je ook bij meerdere gelegenheden serveren. Gebruik je creativiteit en ga genieten van heel veel heerlijke recepten! Petra. …  Lees verder »

Heerlijke vlaaien kun je prima zelf maken. De vlaai heeft een heerlijke zachte bodem van gist deeg of een iets krokantere bodem het linzendeeg. …  Lees verder »

Nog eventjes en het is zo ver het EK staat voor de deur .Wat moeten we eten s avonds dat is lastig genoeg .En dan al niet gepraat voor bij de borrel of groot gezelschap . Om je een beetje ion de EK stemming te brengen hier alvast 15 lekkere en makkelijk gerechtjes om de avond mee te beginnen of voor een lekkere snack onder de wedstrijd .Misschien na een overwinning sluit je er lekker mee af .Kijk rustig rond voor de lekkerste EK gerechtjes . …  Lees verder »

Prei een heel lekkere groente waar je toch veel mee kan doen .Nu de herfst eraan komt misschien wel een mooie afwisseling op tafel .Ik vind het een groente die echt bij de herfst past .Ga eens kijken of er iets lekkers voor je bij zit . Alvast eet smakelijk …  Lees verder »

Top