1. Home
  2. Cecileg
  3. Favoriete artikelen van Cecileg

Favoriete artikelen van Cecileg

Lijst van woorden en benamingen die in recepten en in de Indische keuken veel gebruikt worden (oude spelling). …  Lees verder »

Baisregels voor de marinade met daarbij combinatie van ingredënten die een lekkere marinade geven …  Lees verder »

Op mijn pagina staan veel recepten met pizza's. daarom heb ik deze handleiding gemaakt om pizzadeeg te maken,dan hoef ik het niet steeds bij het recept te zetten! …  Lees verder »

een handleiding voor de echte italiaanse pizzasaus,beetje ingewikkeld te maken maar het resultaat is heel goed!  …  Lees verder »

Heb je geen zakje kant en klare tacokruiden,dan kun je dit ook zelf samenstellen met kruiden die in iedere keuken niet ontbreekt. …  Lees verder »

Welke soorten meel of bloem kun je het beste gebruiken bij het bakken van brood? …  Lees verder »

tips bij het bakken van brood …  Lees verder »

Robèrt van Beckhoven is een echte duizendpoot: hij heeft een succesvol patisseriebedrijf, geeft workshops, leidt bakkers op en is jurylid in Heel Holland Bakt.Meer weten? Lees dan snel het artikel 'Heel Holland Bakt met Robèrt van Beckhoven' in Smult 5. Hieronder zijn alvast twee heerlijke recepten van Robèrt te vinden: apenbrood en worstenbroodjes! …  Lees verder »

Een lijstje van winterpompoenen. Zodat je dat "ding" een naam kunt geven. Alle soorten, en vele andere worden in de "Lage landen" gekweekt. Zo nu en dan zal informatie en/of fotos aan dit artikel worden toegevoegd. Update 28_10_2012 …  Lees verder »

Een lijstje van winterpompoenen. Zodat je dat "ding" een naam kunt geven. Alle soorten, en vele andere worden in de "Lage landen" gekweekt. Zo nu en dan zal informatie en/of fotos aan dit artikel worden toegevoegd. (Update 10-11-2012) …  Lees verder »

- Kijk onderaan dit artikel voor drie recepten uit Ceviche -  'Hier koken we met liefdevolle aandacht' is het motto van het restaurant Ceviche van Martin Morales. En het is waar het in de Peruaanse keuken om draait.  …  Lees verder »

Ananas- gember marinade Barbeque kruiden Bier marinade voor vlees van een 1kg Cajun marinade Citroen-knoflook marinade Citroen marinade Chileense marinade Dragon marinade, Dragon marinade, Franse marinade Fruit marinade Gember marinade Honing-mosterdmarinade Indiaase marinade Indonesische marinade Indonesische varkens Italiaanse marinade Kalfvlees marinade Kip marinade Kip marinade Kip en Kalkoen Kruiden marinade Lamsmarinade 1.5 kg Limoen Long Island marinade Marokkaanse marinade Mosterd-dragon marinade Oosterse marinade Oosterse marinade Provencaalse marinade Rode wijn marinade Rundvlees marinade Rundvlees en wild marinade Surinaamse marinade Teriyaki marinade Thaise marinade Tuinkruiden marinade Yoghurt marinade Yoghurt marinade Varkensvlees Vis marinade Vis en schaaldieren marinade Wijn marinade rood Wijn marinade rood 1-2 kg vlees Wijn marinade wit Zalm marinade …  Lees verder »

Menigeen klungelt met het eten van een mango, of er gaat (te)veel verloren. Met onderstaande manier lukt eten van een mango, ook in gezelschap, aardig. (Pit afkluiven mag over de gootsteen )  …  Lees verder »

Het is bijna zover Moederdag ,wat ga jij doen en of maken voor je moeder of je vrouw .Ik heb iets op papier gezet niet te moeilijk .Zodat vader ,kinderen het makkelijk kunnen maken en hun moeder en of vrouw kunnen verrassen .Het blijft lastig wat smaken verschillen enorm maar mocht je er niet uitkomen wat hieronder staat kijk dan hier eens Mijn eigen paginavoor nog meer lekkere gerechten . …  Lees verder »

Ga naar een park, bos of veld in de buurt met een lekker gevulde picknickmand. Het heeft wel wat voorbereiding nodig. Maar je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt natuurlijk. Wat heb je nodig: Een mand, een koelbox en een kleed om op te zitten. Borden, bestek, glazen, servetten, vliegenkapjes, anti muggenmiddel en een zak voor het afval. Eventueel een parasol. Ook handig als je met de auto bent: vervoer het picknick eten en drinken in (klap)kratten of dozen. Op de picknickplek keer je de krat(ten) om, je gooit er een leuk kleedje over en klaar is je buffettafel. Naai vier lussen aan de hoeken van je picknickkleed zodat je met vier haringen het kleed kan vastzetten. Bij wind scheelt het dat je niet steeds de hoeken moet recht leggen en het kleed blijft mooi liggen. …  Lees verder »

Ik krijg wel eens vragen van mensen die niet echt goed weten wat je met bepaalde producten kunt doen of wat het zijn en waarvoor ze gebruikt worden. Hieronder een uitleg van de meest gebruikte producten in de Aziatische keuken. Het is en blijft één van mijn favoriete keukens. Met deze producten kun je eindeloos variëren. Je kunt er Chinees mee koken, Indonesisch, Thais, Japans of fusion. Fusion is een megelmoes van keukens door elkaar. Je kan bijvoorbeeld een Oosters gerecht een westerse invloed meegeven. Fusion wordt vaak onterecht verward met de multi culturele keuken. Ik begrijp het wel, maar terecht is het niet. Hieronder vind je een groot aantal producttips uitgelicht. Handig om te bewaren. …  Lees verder »

Waarom bewaren Italianen bij het afgieten van pasta altijd een beetje kookvocht? …  Lees verder »

Top