Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Het invriezen van citroenen

Hoe je het beste geschilde plakjes citroen, ongeschilde plakjes citroen, geraspte citroenschil en citroensap in kunt vriezen.
Voor wie het nog niet wist. Invriezen
Schil de citroenen; let erop dat al het wit verwijderd is. Snijd ze in dunne plakjes en verwijder de pitten. Spreid de plakjes uit in koelkastdozen en bedek ze zet een lichte siroop gemaakt van ruim een ons suiker op een halve liter water. Vlug invriezen tot de plakjes hard zijn geworden. Vervolgens kun je ze bij elkaar in een doos doen.

De citroenplakjes kunnen op deze manier max. een jaar bewaard worden.

Gebruik

Bij kamertemperatuur het benodigde aantal plakjes ontdooien. Te gebruiken als garnering of als smaakmaker.

Invriezen

Was de citroenen goed en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze op uitgespreid op een blad of in koelkastdozen en vries ze snel in. Zodra ze hard geworden zijn kun je ze overdoen in diepvrieszakjes. Bewaartermijn is maximaal een jaar.

Gebruik

Direct uit de diepvries als garnering.

Invriezen

Doe de geraspte schilletjes in kleine bakjes of zakjes en vries ze zo in.

Of: vries een theelepel volg geraspte schil met water in de ijsblokjeslade in. Als ze bevroren zijn ze uit de lade nemen en in diepvrieszakjes verpakken.

Gebruik

Direct uit de diepvries aan de gerechten toevoegen.

Invriezen

In ijsblokjesladen schenken en invriezen. Als ze hard zijn ze uit de laden nemen en verpakken in diepvrieszakjes.

Gebruik

Direct uit de diepvries in vloeibare gerechten en dranken.

Anna 020312

Home Recepten