Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Je kunt ook een Potterfeestje als thema doen!

Uitnodiging:In de vorm van een uil van karton.Als feestmutsen een tovenaarshoed,alle kinderen schminken als tovenaar,de jongens met een bliksem Harry Potterfeest:

Maak als uitnodiging een uil,

Benodigdheden;Dun karton,stiften,rood lint ,schaar.

Werkwijze;

Maak een tekening van een uil en knip de omtrek ut.Maak aan weerszijden van de snavel 2 gaatjes en trek daar het rode lint doorheen.Zet in de tekst als iemand een tovenaarscape heeft, deze meegenomen mag worden,en zet het wachtwoord er ook op onder aan.op het velletje op en maak het vast met het rode lint.

Als de kinderen aanbellen wordt er pas open gedaan nadat het wachtwoord is gezegd.nadat alle kinderen binnen zijn wordt er eerst gezongen.Daarna geeft ieder zijn kado,Bijv, de jarige gaat met gesloten ogen rond 1,2 3,4,5,6,7,wie mag mij een kadotje gevem?

Daarna iets lekkers en drinken.

VOORBEREIDING;

Ieder knd krigt op het feeest een rapport.

Benodigdheden;Zwart karton,wit of goud potlood,touw,schaar

Werkwijze;Schrijf met mooie letters aan de bovenkant ?Zweinstein?Hogeschool voor hekserij en hocuspocus.Daaronder de naam van het kind en daaronder de verschillende toetsen die hij of zij af moet leggen.Knoop aan twee kanten van het rapport een touwtje vast,zodat de kinderen het rapport om hun nek kunnen hangen.

FEESTMUTSEN:TOVENAARSHOED:

Benodigdheden;dun zwart karton,lijm,nietmachine,schaar,hoedenelastiek,stiften.

Werkwijze;Maak van karton een puntzak.Knip in cirkelvorm de rand van de hoed uit.in het midden knip je een cirkel uit,die iets kleiner is dan de doorsnede van de puntzak.Knip de cirkel een aantal keren ongeveer een 1cm.in zodat je een openstaande rand kunt maken.Plak de puntzak aaan de openstaande rand vast.hoedenelastiek eraan en de hoed valt niet meer af.

Dan worden alle kinderen opgemaakt.;Gebruik hiervoor scmink en haarmascara.

Zweinstein is de school voor tovenaarsleerlingen.Vandaag gaan we dus naar deze school.De kinderen moeten per groep een aantal toetsen doorstaan.Elke groep krijgt een andere naam,bijv.Griffoendor,Ravenklauw,Zwadderich,of Huffelpuf.Zet op de tafel de?vuurbeker?neer.Er zitten in de vuurbeker net zoveel papiertjes als er deelnemers zijn.Op de papiertjes staan de namen van de groepen.een voor een mogen de kinderen een papier uit de beker pakken.Op dat papier staat de naam van de groep waarbij het kind is ingedeeld.

Als een toets met goed gevolg is doorstaan,wordt er een aantekening op het rapport gemaakt.Nadat alle toetsen zijn gedaan,mag je naar Zacharinus Zoetwarenhuis om daar zaligheden te gaan halen.

De opdrachten kunnen het beste in meerdere kamers van het huis worden gedaan.Maak de kamers gereed voordat het feest begint.Extra spannend is het om een kamer helemaal donker te maken en waxine lichtjes in jampotglazen neer te zetten.Iedere groep krijgt een begeleider mee Vertel vooraf in welke volgorde de opdrachten gedaan moeten worden of zet een bordje met een nummer erop bij iedere toets.

Toets 1

Vernietiging van het spook.Dit is een behendigheidsproef.

Benodigdheden:een dun vel schuimrubber,waarop een spook is getekend;pinpongbaletjes met klitttenband erop geplakt.

Werkwijze;In het spook vertegenwoordigen verschillende delen een aantal punten.Gooi de magische pingpongballetjes tegen het schuimrubberen spook en probeer zoveel mogelijk punten te behalen.Als je 100 punten hebt dan is het spook vernietigd.Iedereen moet het spook 1x vernietigd hebben.

Toets 2

Hoe zit het met je kennis over Zweinstein?

Benodigdehden:vel papier

Werkwijze;Maak 10 open vragen,die natuurlijk allemaal te maken hebben met Zweinstein en toverkunsten los ze

Een voor een op met de hele groep.

Toets3

De springende kring Tovenaars moeten heel behendig zijn.Dit is een springoefening om later op je bezemsteel te kunnen springen.

Benodigdheden:Touw dat aan het uiteinde wordt verzwaard.

Werkwijze:De kinderen staan in een kring en de begeleider staat in het midden en draait het touw rond.De kinderen moeten het touw ontwijken door erover heen te springen.Ga je op het touw staan dan krijg je 10 strafpunten.Iedere keer als je het touw ontwijkt krijg je 10 punten.Als je 100 punten hebt ben je klaaar.

Pauze

Even rust,alle kinderen krijgen wat lekkers en drinken.

Toets4

Geheimschrift;ondek wat de 3 namen die je vindt gemeen hebben.

Benodigdheden een rebus,een lettercode(letters 3of 4 plaatsen verschuiven,bijv.de a wordt een d,de b een e enz.)een cijfercode,ieder cijver vertegenwoordigt een letter.

Werkwijze:als de rebus,de cijfercode en de lettercode zijn opgelost verschijnen drie namen.De vraag is wat deze met elkaar gemeen hebben.Neem bijv.Perkamentus,Krinkel en Stronk.Dit zijn leraren op zweinstein.

Toets 5

Dit zou een oefening met de toverstaf zijn.Maar het spook Foppe heeft alle toverstokjes verstopt.Daarom gaat iedereen nu een nieuwe maken.

Benodigdheden:houten stokjes van ongev.25 cm.folie,gekleurd papaier verf,kwasten,glitters,lijn plakband,en scharen.

Werkwijze;Ieder kind maakt zijn eigen toverstaf.Leg ze op een appart tafeltje te drogen.

Toets 6

Dit is de grote proeftoets.Een tovenaar moet blindelings kunenen proeven,vandaar deze test.

Benodigdheden:4 glazen,4 bordjes,water,thee,limonade,melk,gekookte aardappekls,hagelslag,macaroni,ontbijtkoek,blinddoek.

WerkwijzeVul de glazen met water,thee,limonade en melk.

Een voor een worden de kinderen geblinddoekt en mogen binnen komen om te proeven.Minimaal drie drankjes moeten goed geproefd worden.Als alle kinderen zijn geweest doen we het nog een keer maar dan met de etenswaren.

Zo alle toetsen zijn nu gedaan,Iedereen is geslaagd.Als beloning mogen de kinderen naar Zacharinus Zoetwarenhuis,om lekker te peuzelen van:Chocokikkers,smekkies,witte muisjes enz enz.

Tot slot kun je nog voorlezen uit een Harry Potterboek.

Home Recepten Kookboeken