Wat praktische info over avocado's.
Lees alles over avocado's op Wikipedia Verkrijgbaar
Het hele jaar door.
Een avocado is rijp wanneer de vrucht bij lichte vingerdruk rond de steelaanzet zacht aanvoelt.

Avocado's sneller laten rijpen
Stop de avocado samen met een banaan, appel of peer in een plastic zak. Bewaar de plastic zak bij kamertemperatuur.
Wat ook kan is ze even in de magnetron stoppen (ik ben even kwijt op hoeveel vermogen enzo, maar probeer gewoon uit: hij ontploft niet).

Bewaren
Avocado's zijn gevoelig voor lage-temperatuurbederf. Rijpe avocado's zijn nog ongeveer 2 dagen houdbaar op een koele plaats (ca. 12 graden Celcius).

Als je maar een halve avocado gebruikt laat de pit er dan inzitten, als je hem in de koelkast bewaart, dan behoudt hij zijn kleur, anders wordt hij zwart. Niet lekker dus! Je kunt hem ook met citroen besprenkelen, dan verkleurt hij ook niet, maar ja, dat zuur komt de smaak niet ten goede.
Ook een restje saus of guagomole bewaar je het beste door de pit erbij te doen en af te dekken met folie, die je aanduwt tot er geen lucht meer bij kan.

Voedingswaarde per 100 gram
Calorieën: 126 calorieën
B-caroteen: 0,02 mg
Vit B1: 0,06 mg
Calcium: 14 mg
Vit B2: 0,12 mg
Koolhydraten: 7 gram
Vit C: 17 mg
IJzer: 0,7 mg