Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Bouillon

Basisrecepten uit Avro's slankmenu boek (voor 4 personen) 150 gr magere runderpoelet

1 ui

1/2 dunne prei

kleine winterwortel

foelie

laurierblad

tijm

peperkorrels

zout of bouillontablet of -blokjes

Het vlees, groenten en kruiden met 1 liter water aan de kook brengen en op een laag vuur 3 uur laten trekken. De bouillon zeven en laten afkoelen. De vetlaag voorzichtig van de bouillon afscheppen. De bouillon op smaak brengen met bouillontabletten of -blokjes of zout.

Het kleingesneden poelet kan als vulsel in de soep worden gebruikt.

Deze bouillon kan als basis dienen voor alle heldere soepen.Trek bouillon op dezelfde manier als vleesbouillon, maar gebruik 300 gram kippenpoelet of soepkip in plaats van vlees.Trek bouillon op dezelfde manier als vleesbouillon, maar gebruik in plaats van poelet 200 gram ossenstaart.

Home Recepten Kookboeken