Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De Chinese keuken

De Chinese keuken gebruikt vers vlees en groente op eindeloos veel manieren om uitgebalanceerde gerechten te creeren. In de Kantonese keuken in het zuiden gebruikt men natuurlijke ingredienten, die worden gestoomd of roergebakken op hoog vuur en op smaak worden gebracht met wat sojasaus, gember of lente-ui.

Peking in Noord-China heeft een streng klimaat, met als resultaat heerlijke stoofpotten, dumplings en de beroemde pekingeend. Het eten uit Szechuan is gekruid met hete pepers en specerijen en in Shanghai worden rijke vis- en vleesgerechten langzaam gesmoord.

Roerbakken

Roerbakken is de meest karakteristieke methode in de Chinese kookkunst. Bijna alle gerechten worden in de wok bereid, waarbij het belangrijk is dat de ingredienten in kleine stukjes gesneden zijn, dat de olie goed verhit is, dat er kleine porties gebakken worden onder voortdurend omscheppen.

Bron:Dinner Times

Home Recepten