Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De Indiase keuken

In de Indiase keuken staan, in tegenstelling tot de Japanse keuken, kruiden en specerijen centraal die tot masala's gemalen worden. De verscheidenheid van gerechten weerspiegelt de religieuze, culturele en geografische verschillen in de landen. In Noord-India wordt veel vlees gegeten: curry's, tikka's en kofta's. De gerechten uit het zuiden zijn voornamelijk vegetarisch, heet en kleurrijk.

Het maken van garam masala

Garam masala is een kruidenmengel dat in Noord-India heel gewoon is, maar over de hele wereld wordt gebruikt. De scherpte en de smaak varieren, evenals de ingredienten. Garam masala wordt gebruikt in kruidige stoofschotels en curry's, linzen- en bonengerechten of wordt op plat brood gestrooid.

Garam masala kun je als kruidenmengsel in de winkel kopen, maar het is natuurlijk lekkerder om het zelf te maken en de kruiden te mengen naar eigen smaak. Gebruik voor garam masala 50 gr kardemonzaad, 50 gr korianderzaadjes, 50 gr zwarte peperkorrels, 40 gr komijnzaad, 15 gr kruidnagelpoeder,15 gr kaneelpoeder. Maal de specerijen in een vijzel, koffiemolen of met de staafmixer met hakmolen, maar niet geheel tot poeder. Vermeng het maalsel met het kruidnagelpoeder en het kaneelpoeder.

Bron:Dinner Times

Home Recepten