Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

EZELSOREN

Slasoorten Zodra de temperaturen stijgen gaan wij wat lichter eten en geven we vaak de voorkeur aan salades. Hieronder vind je een overzicht van verschillende slasoorten zodat je kunt blijven varieren:

IJsbergsla: de bladeren van ijsbergsla zijn lichtgroen van kleur en lekker knapperig. Als je de sla in plastic folie wikkelt is deze ongeveer 1 week in de koelkast houdbaar. IJsbergsla is heerlijk in combinatie met verse, knapperige groenten zoals radijs, komkommer, en cherrytomaatjes.

Kropsla: dit type is bij ons nog altijd het meest populair. De bladeren vormen een losse maar toch min of meer gesloten krop. Kropsla kan in een salade gegeten worden, maar leent zich ook uitstekend voor een warm gerecht zoals gestoofde kropsla.

>img src="http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050411024821.jpg">

Eikenbladsla: de bladeren lijken erg veel op een eikenblad, vandaar de naam. Het blad heeft meestal een roodbruine kleur, is mals en zacht en heeft een licht nootachtige smaak. De sla is dan ook goed te combineren met noten en een notendressing.

Ezelsoren: deze slasoort behoort tot de categorie veldsla. De groene blaadjes zijn lepelvormig en groeien in kleine rozetjes. Bij aankoop zit de wortel er vaak nog aan, deze kun je voor het wassen eraf snijden.

Radiccio: Met zijn mooie kleuring en lichtjes bittere smaak is rode sla heerlijk wanneer ze in slaatjes gecombineerd wordt met andere bladgroenten. Je kan de bladeren ook gebruiken als een basis voor voorgerechten of ze sauteren voor een bijgerecht.

Krulandijvie of frisee: deze sla heeft een krullerig blad en een lichtbittere smaak. Het hart van de krop is geel, de buitenste bladeren zijn groen. Je kunt deze sla het beste combineren met een blauwschimmelkaas, fruit of uitgebakken spekjes.

Lollo rosso en lollo biondo: de eerste is de rode variant, de tweede de groene variant. Ze hebben sterk gekrulde bladeren die neutraal van smaak zijn.

Home Recepten