Witloof from Belgium

Uitgegeven door : The House of Books
ISBN : 90-4430748-7

Witloof is een mooi en boeiend kookboek over een van de lekkerste Belgische specialiteiten. In een originele inleiding leert u de geschiedenis, feiten en fabels over het witloof. Daarna volgen de vele recepten.

Als opwarmer krijgt u een Belgische top 5: witloof in boter gebakken, in gratin met ham en kaassaus, als soep, met fazant en in een slaatje met zelfgemaakte mayonaise. Daarna volgen Belgische klassiekers, meer gedurfde en moeilijkere bereidingen en tot slot recepten uit de wereldkeuken.

Tussen de recepten van Liesbeth Hobert en Felix Alen vindt u ‘lofletters’ waarin de auteurs en andere gastronomen zoals Patricia Desmedt, Kurt van Eeghem, Frank Fol en Gene Bervoets hun ode aan het witloof brengen. Opvallend is dat ze bijna allemaal als kind een hekel aan witloof hadden, terwijl het nu hun meest geliefde groente is.

De recepten zijn duidelijk beschreven en heerlijk in beeld gebracht door Frank Croes. Onder bijna elke bereiding leest u steeds een leuk weetje of een tip over het recept, bijvoorbeeld dat u rauwe witloofblaadjes ook kan verwerken in Japanse sushi.

Witloof is een kookboek met lekkere recepten voor traditionele witloofgerechten, maar ook met verrukkelijke nieuwe combinaties en ideeen.

1 Reactie

  1. Bedankt voor de tip.

Geef een reactie