Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Spraribs Memphis style

Spareribs Memphis style

3 kg spareribs

Dry rub

1 el paprikapoeder

0.5 el komijnzaad

1 el uipoeder

1 el knoflookpoeder

1 tl chilipoeder

1 el oregano

1 el grof zeezout

1 el bruine suiker

Barbecuesaus

450 ml tomatenketchup

50 ml worcestershire saus

5 el basterdsuiker

2 el scherpe Franse mosterd

1 tl knoflookpoeder

1 tl gemalen komijn

2 takjes tijm

450 ml water

Extra nodig

vijzel Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben). Stamp met de vijzel de specerijen en zout. Wrijf de spareribs in met het specerijenmengsel. Laat ze minimaal 3 uur marineren. Verwarm de oven voor op 190 ºC (hetelucht 170 ºC). Leg de ribben met de bolle kant naar boven op de bakplaat en giet circa 1 cm water op de bakplaat. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en laat ze in circa 2,5 uur gaar worden. Bestrijk de spareribs met barbecuesaus en leg ze nog even op de barbecue of onder de grill, zodat ze een mooie glanzende laag krijgen.

Barbecuesaus

Laat alle ingrediënten circa 30 minuten zachtjes koken tot een glanzende saus. Verdun de saus eventueel met water. Verwijder de tijmtakjes.

Dit recept komt uit de aflevering over Memphis van het programma The Taste of Life Travel.

Home Recepten