Dagelijks smullen

Maak van elke dag een feestje

Project: Conserveren van champignons (of andere paddenstoelen)

Wat doe je met een grote hoeveelheid champignons die over zijn en anders weggegooid worden? Dan wordt je vanzelf creatief ;)

csm_th_champignon_dfa13b5da5

Ik heb naar tips gezocht en samen met mijn eigen ideeën ben ik daarmee aan de slag gegaan. Het resultaat is dus een aantal manieren om de champignons te conserveren om ze op een later tijdstip weer te kunnen gebruiken.

Wat ik hier met champignons heb gedaan kun je natuurlijk ook met andere paddenstoelen soorten doen.

  • Invriezen: de snelste en makkelijkste manier
  • Champignons-invriezen
  • P1370384 - kopie
  • Drogen: niet moeilijk maar heeft wel meer tijd nodig, daarna doe je ze in een afgesloten pot of bakje en je hebt er geen omkijken meer naar.
  • Champignons-drogen
  • P1370387 - kopie
  • In marinade: zet de potjes daarna op een koele en donkere plaatst en je hebt er nog een hele tijd plezier van.
  • Gemarineerde-champignons
  • P1370414 - kopie
  • Smeersel: ontzettend lekker resultaat.
  • Champignon-smeersel
  • P1370404 - kopie

 

Verder kun je er natuurlijk een heleboel gerechten mee bedenken waar je ze in kunt gebruiken. Zoals bijvoorbeeld:

Of neem zelf een kijkje in mijn kookboek “Paddenstoelen gerechten”.

https://www.smulweb.nl/community/kookboek/wilmiewillemse?id=124131

paddenstoelen-header

 

Het was al met al wel wat werk maar ik heb weer nieuwe technieken en dingen geleerd en al met al was het een leuk project.

Groetjes van Wilmie.

7 Reacties

  1. champignons zijn heerlijk. Of het nou een Portobello is of gewoon de huis en tuin champignon. Ik probeer er altijd iets lekkers van te maken. Zijn er nog meer champignonsoepen? Veel lijken op elkaar. Ik had ook gekeken op champignonsoep maar kwam daar ook niet verder.

  2. goed en lekker verhaal , krijg er trek van :)
    mis me favoriet :) champignons op toast, ook lekker
    groet hans

    • wilmiewillemse

      7 maart 2017 at 11:54

      Jaaaaaa Hans, champignons op toast is heerlijk!!!! Die maak ik eigenlijk altijd gewoon uit de “losse pols” :) Maar toch bedankt voor de tip. Leuk dat je ff reageerde ;) Groetjes van Wilmie.

      • Goeiemiddag Wilmie, hier nog meer liefhebbers van champignons en andere lekkere paddestoelen…. Ik neem ze graag van je mee, Smullen! Dank je wel en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

      • wilmiewillemse

        11 maart 2017 at 16:59

        Lekker smullen Erwin. Champignons is een van de groenten die elke week standaard mijn winkelkarretje ingaan. Er is zoveel lekkers mee te maken. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie :)

Geef een reactie