Dagelijks smullen

Maak van elke dag een feestje

DIY pakketje; een leuk en persoonlijk cadeautje

DIY (Do It Yourself) is momenteel een nieuwe trend. Overal kom je de term tegen. DIY kom je dan ook in allerlei varianten tegen.

Met dit DIY cadeautje geef je de ingrediënten met daarbij een recept en de ontvanger mag dan zelf het gerecht maken :P

Op deze manier kun je dus leuke en persoonlijke cadeautjes geven  voor allerlei gebeurtenissen zoals Moederdag, verjaardagen, jubileum, Sinterklaas/Kerst of bijvoorbeeld als bedankje ;)

Soms is het zo lastig om iedere keer weer een origineel passend cadeautje voor iemand te bedenken. Zo kun je voor iedereen, mits ze van koken en eten houden, een passend cadeautje maken. Je kunt afhankelijk van het budget een simpel pakketje maken door bijvoorbeeld vlees en/of andere (verse) producten weg te laten. Een pakket kun je ook flink uitbreiden door bijvoorbeeld gebruiksartikelen zoals een kruidenschaar, schort,  chopsticks, schaaltjes, servetten, bakvorm  enz. aan het pakket toe te voegen.

Je zoekt gewoon een recept uit wat je het meest bij de betreffende persoon vind passen, of wat bij het seizoen past (bijvoorbeeld asperges, paddenstoelen, stamppot enz.) en je print het recept uit. Je koopt de ingrediënten en eventuele andere artikelen en je pakt dat leuk in met cellofaan in een mooi mandje of bakje en natuurlijk doe je het recept erbij ;)

P1300441 - kopieP1310329 - kopie

Ook een leuk idee om, als je terug komt van vakantie, om degene die voor de huisdieren of de planten heeft gezorgd te bedanken. Neem bijvoorbeeld wat typische ingrediënten of drank mee van het land of de streek waar je geweest bent, een kookboekje en/of een leuk schaaltje en je hebt een uniek bedankje. Een echte foodie of kookgek kun je daar erg blij mee maken ;)

Ik heb er al een paar keer iemand een groot plezier mee gedaan. Misschien vinden jullie het ook een leuke tip?

3 Reacties

  1. Ik had in 2011 een artikel geplaatst met cadeautjes uit eigen keuken, dat was toen wel niet met het recept erbij, maar het komt in de richting.
    Groet, Petra

  2. Dit doe ik al heel lang Wilmie. Degene die ik het geef is er altijd heel blij mee. Ik hab al veel pakketjes gemaakt. Bijvoorbeeld een ontbijtpakketje, een pasta-pakketje met recept, een bakpakket met recept. Er zijn zoveel mogelijkheden. Leuk dat je dit nu een keer in een blog zet zodat meer mensen op het idee komen. Ik zou er ook heel blij mee zijn.
    Groetjes, Petra

  3. Ken het idee wel, maar als ik dit lees schieten mij allerlei ideetjes te binnen van pakketjes die ik zou kunnen samenstellen.
    C

Geef een reactie