P1120682 - kopie P1120692 - kopie P1120715 - kopie P1120720 - kopie

Wil je zelf ook kaas bestellen bij Delekkerstekaas.nl, stel dan zelf een kaasplankje samen of probeer eens de Boerenkaas.
Ook kun je de kaasspecialist Adri van Delekkerstekaas op Twitter volgen, zo blijf je op de hoogte van heel veel leuke tips, weetjes en nieuwtjes over kaas.

Wilmie: Een tijdje geleden werd mij door Smulweb gevraagd of ik een kaaspakket wilde testen? Natuurlijk wilde ik dat; voor kaas kun je me ’s nachts wakker maken (bij wijze van spreken). De vraag die erbij werd gesteld was of dat ik er dan ook een artikel over wilde schrijven met mijn bevindingen? Het enige “probleem” was dat ik nog nooit eerder een artikel geschreven had op Smulweb, maar die kaas heeft me toch over de streep getrokken.

Het concept:
Delekkerstekaas.nl is een bedrijf waar je keuze hebt uit een groot assortiment aan kaas(300 soorten) die je on-line kunt bestellen. De kaas wordt dan vervolgens (vacuüm) verpakt en gekoeld aan huis bezorgd door een pakketdienst. Je kunt betalen betalen door middel van I-deal, creditcard of overschrijving.

De verzending en verpakking:
Het pakket werd een paar dagen later keurig door de pakketdienst afgeleverd.
Het was verpakt in een grote witte tempex box voorzien van diverse koelelementen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er tijdens de verzendingenige kans bestaat op bederf.
De lege ruimte werd netjes opgevuld met luchtkussentjes dus de kaas bleef ook netjes op zijn plaats liggen.
De zachte kazen waren keurig verpakt in folie en in plastic doosjes en de harde kaas was vacuüm verpakt.

De verrassing:
Het was wel een beetje spannend om het pakket uit te pakken. Het leek wel of ik jarig was. Ik wist van te voren totaal niet wat ik er van moest verwachten. Als je zelf kaas besteld weet je natuurlijk enigszins wat je in huis krijgt. Omdat het in dit geval door Smulweb was geregeld was het voor mij een grote verrassing wat erin zou zitten.
Iedereen vind het volgens mij wel leuk om pakketjes uit te mogen pakken en voor mij was het dan ook als een cadeautje. Je kunt natuurlijk gewoon iets voor jezelf bestellen maar het is ook altijd leuk om iemand anders te verrassen met een leuk kaaspakket.

De kazen:
En dan natuurlijk bekijken wat er daadwerkelijk in zat. Ik ontving de volgende kazen:

Morbier AOC (Een rauwmelkse bergkaas waar in het midden een asstreep doorheen loopt)
Gorgonzola (Zachte blauwschimmelkaas wordt veelvuldig gebruikt in de keuken)
Brie de Meaux (Deze brie wordt ambachtelijk uit rauwe melk geproduceerd)
Epoisses AOC (Een krachtige, snel uitlopende, roodschimmelkaas uit de Bourgogne)
Galet Cendre Fermier (Pittig geitenkaasje, die nog kleinschalig wordt bereid)
Boeren pittig (Een harde Goudse kaas voor alle doeleinden geschikt)

Allemaal stuk voor stuk heerlijke kazen die op verschillende manieren gepresenteerd en gegeten kunnen worden. Natuurlijk op de meest gebruikelijke manier zoals op stokbrood of toast.
Maar ik wilde er iets méér mee doen, er was tenslotte toch genoeg.

Daarom maakte ik er een heerlijk kaasplankje mee. De 6 kazen vergezeld door geroosterde walnoten, witte druiven, uienchutney en abrikozen/notenbrood.

Ook een heerlijk salade, lekker luxe met de 6 verschillende soorten kaas. Je kunt natuurlijk ook minder soorten kaas gebruiken of andere kazen naar eigen smaak en inzicht het is maar een idee. De salade maakte ik af met een mosterdvinaigrette, gedroogde cranberries en (zelfgemaakte) peperkoek croûtons.

Verder maakte ik ook nog een overheerlijk quiche en een zeer smakelijke aardappelovenschotel waarvan ik de recepten ook op Smulweb ga zetten.

Versheid en kwaliteit:
De kazen zijn allemaal voorzien van een sticker met de prijs,het gewicht, de inpakdatum en de uiterste houdbaarheidsdatum. Bij de zachte kazen was dit 10 dagen bij de harde kaas was dit ruim 6 weken.
Dit is natuurlijk wel handig om van te voren te weten wanneer je kaas gaat bestellen.
Ten aanzien van de waarborging van de kwaliteit hoef je niet bang te zijn dat de verzending ten koste gaat van de kaas, alles is deskundig verpakt dus geen enkel probleem.

Prijs/kwaliteit:
Ik moet heel eerlijk zeggen dat de prijzen niet echt laag zijn, maar je moet de kaas ook niet vergelijken met de kaas die je normaal gesproken in de supermarkt zou kopen.
Ik heb ook wel eens Morbier, Epoisses of Gorgonzola van de Lidl, waar je een stuk minder betaald. Maar de kwaliteit daarvan kan echt niet tippen aan deze kazen.
Je moet dus geen appels met peren vergelijken. Kaas van een echte kaasboer is nou eenmaal duurder dan dat je in de supermarkt betaald maar dan heb je ook meer kwaliteit voor je geld.

Doelgroep:
Het is ideaal voor mensen met een drukke baan die geen zin/tijd hebben om naast het noodzakelijke bezoek aan de supermarkt ook nog eens naar een speciaalzaak te gaan.
Zo ook voor mensen die door ziekte of andere oorzaken aan huis gebonden zijn.
Mensen die tijd in overvloed hebben zullen niet zo snel in de verleiding komen om van zo een mogelijkheid gebruik te maken.

Goed om te weten:
Ze hebben momenteel een leuke aanbieding want je kunt korting krijgen als je via Smulweb besteld. (gebruik de code smul10 bij je bestelling). Dus ideaal om zelf ook een keertje uit te proberen. Ook hebben ze op hun eigen site altijd wel een of meerdere leuke aanbiedingen.
(https://www.smulweb.nl/delekkerstekaas)

Wilmie.
Kijk voor de lekkerste kazen op http://www.delekkerstekaas.nl/