Wat eet Nederland met de Kerst?

Wat eet Nederland met de Kerst?
Wederom twee keer varkensvlees in top 5 Vorig jaar was het koken aan tafel erg populair. Van de mensen die in 2002 met Kerst thuis aten, bereidde zo?n 30% zijn maaltijd aan tafel.
Maar wat gaan we dit jaar met Kerst eten?
Evenals voorgaande jaren heeft het Voorlichtingsbureau Vlees een inventarisatie gemaakt van de meest gekochte vleesproducten voor de Kerst. Het resultaat is een reele inschatting op basis van de verkochte producten bij slagerijen en supermarkten.1. Gourmet/fondueschotel (vorig jaar 1)
2. Biefstuk (vorig jaar 3)
3. Varkens(filet)rollade (vorig jaar 2)
4. Varkenshaas (vorig jaar 4)
5. Kip/kalkoenfilet (nieuw in de top 5)De steengrill-, gourmet- en fondueschotels zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Veel vleesverkooppunten hanteren voor de feestdagen bestelformulieren, waarop klanten hun bestellingen vroegtijdig door kunnen geven. Vervolgens worden de diverse schotels de dag voor Kerst uitgeleverd. Ook via de supermarkt vinden de samengestelde vleesschotels veelvuldig aftrek. Naast de gourmetschotel is dit jaar de biefstuk weer erg populair. En ook de varkensrollade zet men graag op tafel met de Kerst, deze zien we al jaren in de top 5 terug.Het Voorlichtingsbureau Vlees wenst u een hele smakelijke Kerst toe!

1 Reactie

  1. winterwonderland

    24 december 2003 at 11:39

    wij eten dan ook op 2e kerstdag varkenshaas :-), wat we 1e kerstdag eten weet ik nog niet. Ben benieuwd…

    Leuk artikel!

    Maria

Geef een reactie