Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Recepten voor een warm buffet

Iedereen kent de grote tafels met diverse koude schotels en heerlijke kleine hapjes. Maar zelf maken? Dat is vast heel veel werk! Schrik niet: eigenlijk valt dat best wel mee. We hebben hier enkele makkelijke suggesties voor je. Ingredienten: beenham per 10 personen ongeveer 1 kg., kruiden naar keuze, aluminiumfolie

Bereidingswijze: Beenham kruiden en als hij niet te groot is in een pan of anders in de oven braden. Temperatuur meten van de kern is heel belangrijk ongeveer 65 graden dab blijft deze heerlijk mals. Dan in pakken in de folie en voor gebruik eventueel opwarmen. Anders direct serveren . Tip bij de slager kunt u deze ook kant en klaar bestellen!Ingredienten: gehakt, peper en zout, kruiden naar keuze, paneermeel, eitje

Bereidingswijze: Gehakt aanmaken met kruiden peper en zout en eitje toevoegen zodat er een mooi soepel gehakt mengsel ontstaat. Eventueel iets paneermeel toevoegen, er na het draaien van de balletjes wel iets paneermeel over strooien. Dan bakken in een koekenpan in ruim boter Ze in een saus naar keuze serveren op een warm houd plaatje of au bain marie. Plaats de balletjes aan het eind van het buffet.Ingredienten: 50 gr gerookt vet spek, 25 gr boter, 600 gr riblappen in stukken gesneden, 100 gr ui, 200 gr tomaten, zout en peper, 2 eetlepels zoete paprikapoeder, 1/2 theelepel kummel , 1 teen knoflook, 1 dl water, 1/2 rode en 1/2 groene paprika

Bereidingswijze: Snij vet spek in blokjes en bak aan in de boter. Voeg de in stukken gesneden riblappen toe en de in ringen gesneden ui. Mooi bruin braden. Ontvel de tomaten en snij in stukken voeg toe samen met de overige ingrediënten. Voeg daarna het water toe en laat 2 uur stoven op een laag vuur, voeg na1 1/2 uur de in blokjes gesneden paprika toe en smoor die 1/2 uur mee.Als je rijst en pasta gerechten wilt serveren bij een buffet dan kun je deze het best van te voren bereiden en niet te gaar maken. En deze op het laatste moment verwarmen en serveren au bain marie. Of op een warm houd plaatje.Ingredienten: 500 gr kipfilet in stukken gesneden, 50 gr boter, 50 gr bloem, 25 gr kerriepoeder, 100 gr vruchten (ananas, perzik, mandarijn of sinaasappel), peper en zout en iets knoflookpoeder, bieslook, 50 cc room, 500 cc kippenbouillon

Bereidingswijze: Kipfilet in koekenpan aanzetten niet bruinen. boter in een steelpan met de kerriepoeder (mioteren) Dan de bloem toevoegen en laten garen, dan de bouillon toevoegen en op smaak brengen met peper zout en knoflook. Kip en en de in stukken gesneden vruchten toevoegen. Geheel inkoken tot de gewenste dikte is ontstaan en dan de room toevoegen en afgarneren met de bieslook. Direct serveren.Je kunt ook groenten serveren bij een buffet maar pak dan groenten die iets kunnen hebben, erwten, boontjes, worteltjes. Groenten in een saus verwerken is ook een goed idee een soort ragout.Ingredienten: 50 gr boter, 50 gr bloem, 500 cc groentebouillon, 50 gr champignons, 50 gr ui, 100 gr tahoe of tempe, 50 gr noten naar keuze, 50cc room, peper en zout, knoflookpoeder

Bereidingswijze: Boter smelten en de bloem toevoegen laten garen roux dan bouillon toevoegen en in laten koken tot de gewenste dikte. Champignons en ui in een pan aan fruiten samen met de tahoe of tempe.op smaak brengen met peper zout en knoflook. Dan toevoegen aan de saus en de noten en de room ook,op smaak brengen en serveren au bain marie.Ingredienten: 50 gr boter, 50 gr bloem, 400 cc visbouillon, 100 cc witte wijn, 50 cc room, 400 gr vis in stukken gesneden naar keuze ( zalm, kabeljauw), peper en zout, dille

Bereidingswijze: Roux bereiden van boter en bloem Dan de vis bouillon toevoegen samen met de witte wijn dit in laten koken tot de gewenste dikte. Vis gekookt in de visbouillon toevoegen en op smaak brengen met peper en zout voor serveren dille toevoegen en de room. Serveren in au bain marie.Ingredienten: 10 gr boter, 1 eetlepel gehakte ui, 1 teentje uitgeperste knoflook, 1 theelepel sambal, mespuntje bruine suiker, zout, 1 1/2 dl water, 200 gr pindakaas

Bereidingswijze: Fruit in een pan met een dikke bodem ui knoflook sambal en bruine suiker licht aan voeg wat zout toe. giet er het water bij en breng aan de kook voeg de pindakaas toe. Als de saus te dik is voeg wat water toe en als te dun voeg dan wat pindakaas toe.Daar kunt u kip of varkensvlees voor gebruiken gemarineerd of niet snij in gelijke blokjes en *** deze aan stokjes. Frituur deze op 170 graden gaar en leg ze in de au bain marie met de stokjes omhoog giet er de saus overheen laad stokjes schoon.Ingredienten: 1 pond kipfilet, 1/2 pond gesneden, champignons, 2 uien, 1/2 ltr bouillon scheutje azijn, sambal, 1 zakje droge nasikruiden, 3 eetlepels suiker, 7 eetlepels ketchup, 1 theelepel laos maizena

Bereidingswijze: Kipfilet uien en champignons apart bakken Als alles gaar is, alles in een pan doen Doe de hete bouillon, scheutje azijn, de nasi kruiden, sambal, suiker, ketjap, ketchup, laos en evt. peper en zout bij het mengsel. Als geheel goed warm is, de saus evt. afbinden met maizena. Serveren met witte rijst.

2 Reacties

  1. jammer dat er geen receptnamen bijstaan.
    B.v. gehaktballetjes
    verder goed duidelijk

  2. Lijkt me leuk om verschillende recepten te proberen.
    Suzan.

Geef een reactie