Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Hoe geef je een leuk kinderfeestje?

Als er iets is waar toch heel veel ouders tegenaan kijken dan is dat het vieren van de verjaardag van hun kroost.

Misschien omdat het om kinderen gaat en ze op zien tegen een hoop ‘onhandelbare’ ukkies om zich heen. Dat heeft als gevolg dat ze hun huis ontvluchten en naar de bioscoop gaan of naar een zwembad. Lekker makkelijk. Ik vraag me dan altijd af: zou je dat met je eigen visite ook doen? ”Vrienden, volgende week ben ik jarig en daarom gaan we gezellig met z’n allen naar het tropisch paradijs een kilometer of 25 verderop. Scheelt mij een hoop rotzooi en gesjouw”.

Het kan natuurlijk ook zijn dat ze zelf héél goede herinneringen hebben aan hun eigen verjaarsfeest vroeger en gunnen ze hun kind ook zulke goede terugblikken. Met als gevolg dat er, in mijn ogen, al gauw te veel in een dag wordt gestopt. We beginnen met snowboarden op een van de kunstsneeuwbanen hier in de buurt, daarna gaan we bowlen en als afsluiting nog even naar een hamburgerketen.

Als moeder van twee, inmiddels grote, dochters zag ik de lat hoger en hoger gelegd worden. Want hoe kon je het feestje overtreffen van Kevin of Esmeralda? En niet alleen dát maar ook waar haal ik het geld vandaan??De oplossing was de meer dan goede herinnering die ik aan mijn eigen kinderfeestjes had overgehouden, namelijk een ouderwets thuis-feest. Dat an sich was al een schot in de roos want kinderen van deze tijd wisten niet eens dát je een feest ook gewoon in je eigen huiskamer of tuin kon vieren.

Het eerste feest met het thema circus beviel goed, in zo verre dat de kinderen zich enorm amuseerden maar ook binnen no-time zo uitgelaten raakte van al het leuks dat hen werd aangeboden dat ík bijna stond te gillen. Mijn schoonzusje die hielp, een kleuterjuf, bood me de oplossing: biedt spelletjes aan maar óók rust. Dus las zij de kinderen voor uit Jip en Janneke.

En zo ontstond mijn concept voor kinderfeestjes. Het zal niet uniek zijn maar wel erg handig.
Een feest heeft een thema nodig én een bijpassend verhaal. Want Jip en Janneke is en blijft een leuk boek maar heeft niet altijd binding met het geboden thema. Dus liet ik mijn kinderlijke fantasie weer bovendrijven en verzon verhalen van drie á vier hoofdstukken.

Daarnaast verzin je spelletjes die min of meer in verband staan met het onderwerp. De bibliotheek heeft veel op dat gebied en ook het internet is een onuitputtelijke bron. Ouderwetse spelletjes in een nieuw jasje: kinderen smullen ervan. Zo kennen niet alleen kinderen het ouderwetse ezeltje-prik al niet meer maar ook van ouders krijg ik vaak de vraag wat de spelregels zijn van dit doodeenvoudige vermaak.

Het leuke van je eigen themafeest dat is dat je het zo duur of goedkoop kunt maken als je zelf wilt zónder af te doen aan de inhoud. Vier je bijvoorbeeld een piratenfeest dan kan je in een feestwinkel ooglapjes kopen. Maar met een zwart schmink,- of oogpotlood bereik je hetzelfde effect. De vleugeltjes voor een elfje zijn bij H&M zó te koop maar met een wegwerp kledinghanger en een witte panty én wat creativiteit maak je ze zélf. Een taart kan van de patisserie komen maar zelf iets bakken óf de kinderen tijdens het feest láten bakken én versieren, geeft ook veel voldoening.Rest alleen nog een goede voorbereiding. Want wanneer verstuur je de (zelfgemaakte) uitnodigingen, wát moet je allemaal aanschaffen om de spelletjes en knutselwerken uit te kunnen voeren náást het nodige traktement zoals chips, snoepjes en limonade? En wat moet je klaarzetten op het juiste moment tijdens het feest. Wat moet je van te voren a maken om het in goede banen te geleiden.

En dat brengt mij bij de derde reden waarom een kinderfeestje stress kan opleveren. Misschien wel omdat de tijd ontbreekt voor een goede voorbereiding.En daar kan ik je misschien dan toch nog helpen. Ik heb namelijk mijn feesten niet alleen voor mijn eigen dochters geschreven maar ik heb ze ook op het internet geplaatst. Waarbij ze zo’n doorslaand succes waren dat ik zelfs thema’s voor andermans kinderen maakte. Die feesten verkoop ik via mijn website www.feestjessite.nl.

Omdat april een feestelijke maand is voor Smulweb, heb ik besloten dat de leden die tijdens die maand een bestaand feest bij me kopen het kunnen aanschaffen, onder vermelding van hun inlognaam, voor slechts €18,00 i.p.v. €21,50.
Voor het schrijven van een uniek script is deze korting helaas niet mogelijk.

2 Reacties

  1. Thank you for this wonderful Article! fnaf

  2. Internet explorer is most used browser and has increased its capacity in security matter so sometimes it shows the certification error while opening any site but it can be easily sorted out by the user itself only user has to go through ie certificate error and collect all the information that is required for solving the problem.

Geef een reactie