Een aantal manieren om feestelijke servetten te vouwen! Heel handig voor de kerst. De waaier
Een klassieker onder de servetvouwvormen. Mooi op of voor het bord. Je kan het uiteinde ook in een servetring klemmen, dat staat ook ontzettend feestelijk!
De waaier vouw je in een handomdraai:

* Vouw het servet in de lengte doormidden.
* Vouw een zijde van de twee zijden circa zes keer zig zag heen en weer,
tot net bij het midden.
* Vouw het servet diagonaal met de zig zag aan de buitenzijde.
* Vouw de rechter bovenkant achterlangs recht naar beneden als steun.
* Zet het servet op tafel en laat de zig zag vouw los.
*Zet de steun uit en schik de waaier.

De envelop
De envelop is multifunctioneel: het servet met daarin het bestek gestoken! Een prachtig plaatje.

* Vouw alle vier hoeken naar binnen.
* Leg het servet met één punt naar beneden.
* Vouw de onderste punt net boven het midden omhoog.
* Keer het servet om en vouw de punten aan de beide zijden voorbij het midden naar binnen.
* Schuif de linkerpunt tussen de twee laagjes van de rechterpunt.
* Schuif het bestek in het servet.

Het kroontje
Het ziet er ingewikkeld uit maar met de volgende stappen gaat het zeker lukken!

* Vouw het servet diagonaal met de losse hoeken naar boven.
* Vouw de buitenste hoeken naar boven.
* Draai het servet om en vouw de onderste hoek naar boven en weer terug.
* Draai de hoeken bij elkaar en zet ze in elkaar vast.
* Draai het servet nogmaals om en vouw de twee buitenste lagen naar buiten en open.