Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Handleiding Smulweb 3.0 - delen & volgen

Op het nieuwe Smulweb draait alles om wat jíj lekker vindt. Recepten kun je nu gemakkelijk delen met

vrienden. Volg je favoriete wereldkeukens, merken en favoriete Smulwebbers. Voortaan zie je op Smulweb wat je vrienden gaan eten en kun je alle recepten bewaren en delen in je eigen online kookboeken. Het nieuwe Smulweb gaat van start op 18 november 2013. Volgen

Nieuw op Smulweb 3.0 is het volgen. Je kunt kookboeken en kookgroepen volgen: gebeurt er iets in deze boeken of groepen, dan zie je dat op je gepersonaliseerde homepage. Daarnaast kun je ook Smulwebbers gaan volgen. Zo blijf je op de hoogte van alle activiteiten van je favoriete Smulwebkoks.

Homepage

Op de vernieuwde homepage vind je de vertrouwde fotoslider in een nieuw jasje. Nieuw is het overzicht eronder van alle recente activiteiten van je vrienden en de kookboeken of -groepen die je volgt. Nu kun je zien wanneer een vriend een recept toevoegt of een recept bewaard. Maar ook kun je kookboeken gaan volgen. Vind je dat een van je vrienden een leuk kookboek bijhoudt: volg dit kookboek! Steeds wanneer er iets aan dit kookboek wordt toegevoegd zie je hiervan een melding op je persoonlijke homepage.

Nieuw op de homepage:

- grotere fotoslider met een prominente zoekbalk. Zoek op een ingrediënt of recept en sluit naar wens

ingrediënten uit of voeg toe. Het zoeken is aanzienlijk verbeterd op het nieuwe Smulweb.

- recept-, artikel- en recensieblokken van activiteiten van jouw Smulwebvrienden

- optie om direct een recept te bewaren

- de hele rechterkolom is gereserveerd voor reacties, leuke acties en advertorials met prijsvragen en

nieuwtjes

- de oude vertrouwde Dag Top 5 en Maak Je Koelkast leeg vind je onderaan de homepage.

Recept, artikel en recensie pagina`s

Het toevoegen van een recept is vereenvoudigd en makkelijker. Op de nieuwe receptdetailpagina`s ligt de focus op de foto`s en het delen van het recept. Heb je een leuke foto van het gerecht? Plaats `m erbij, je zult zien dat je recept populair wordt. Ben je een recept tegengekomen dat je wilt bewaren, zet het dan in een online kookboek op Smulweb. Door simpelweg op de Bewaar knop te drukken kun je een recept direct in een kookboek naar keuze plaatsen. Dit kan zowel op de homepage als op de receptdetailpagina`s. Heb je nog geen kookboeken? Dan maak je er via de Bewaar knop direct 1 aan. Rangschik je kookboeken op gang, op gelegenheid, op keuken of wat je maar wilt. Verzamel je recepten voor kerst of je verjaardag? Maak een kookboek Kerstmis of Mijn verjaardagsfeest aan, je kunt er zo veel aanmaken als je wilt. Andere Smulwebkoks kunnen jouw kookboeken gaan volgen.

Heb je een recept in een kookboek bewaard dan zullen jouw Smulwebvrienden dit zien op hun gepersonaliseerde homepage. Vergeet op de receptdetailpagina`s ook niet te kijken bij de suggesties voor kookboeken en kookgroepen. Deze komen houden verband met het recept dat je bekijkt en vind je misschien ook wel lekker!

Nieuw op de recept, artikel en recensiepagina`s

- recepten toevoegen is makkelijker

- recepten bewaar je in je online kookboeken

- suggesties voor kookboeken (van leden) en kookgroepen helpen je verder te zoeken en bieden inspiratie

- voeg ingredienten toe aan een boodschappenlijstje

Het zoeken

Het zoeken op Smulweb is flink verbeterd. Zoek je bijvoorbeeld op Taart dan krijg je een overzicht van de

lekkerste taart recepten met foto op Smulweb. Maar je kunt ook selecteren op bereidingstijd, datum, gang of keuken. Ook kun je op een zoekresultatenpagina woorden uitsluiten of juist toevoegen. Wil je zoeken op een taart met appels maar zonder ei, dan kan dat nu. Op de zoekresultatenpagina`s kun je heel makkelijk direct een recept bewaren. Aan de rechterkant van de pagina vind je na een zoekopdracht leuke suggesties voor kookboeken die je kunt volgen. De kookboeken die je hier ziet hebben altijd te maken met je zoekopdracht. Naast kookboeken kun je ook Smulwebbers zelf volgen. Zie je bijvoorbeeld verrassend vaak lekkere recepten bij iemand, volg deze persoon dan en blijf op de hoogte van alle nieuw geplaatste recepten en activiteiten.

- zoeken is makkelijker en leuker

- voeg een ingrediënt toe of sluit een ingrediënt uit

- laat je verleiden door de verschillende kookboek en kookgroep suggesties (deze kun je natuurlijk volgen!)

Nieuw: Wiki

Hoe ziet pastinaak eruit, hoe smaakt oregano en hoe lang moet een hele kip in de oven? Je leest het in de

Smulweb wiki. Uiteraard kun je hier zelf onderwerpen aan toevoegen en bestaande onderwerpen aanpassen of verbeteren. De wiki vind je in de navigatie.

Nieuw: Meldingen

Je inbox en gastenboek zijn versmolten tot 1 lijst met meldingen. Deze vind je naast je gebruikersnaam,

helemaal bovenaan elke pagina. Heb je een nieuw bericht of een reactie (op een reactie) op een recept,

artikel of recensie: dan zie je een getal naast Meldingen.

Persoonlijke pagina

Op je persoonlijke pagina vind je je eigen vertrouwde welkomsttekst, maar ook je foto`s. Nieuw is dat je hier ook ziet wie je volgers zijn. Een belangrijke aanpassing, op veler verzoek, is het onderscheid in Eigen

recepten en Bewaarde recepten. Met deze tweedeling kun je heel makkelijk zoeken in je recepten. Heb je al kookboeken aangemaakt dan vind je deze onder het kopje Kookboeken. Al je bewaarde recepten vind je onder het kopje Bewaarde recepten. Deze kun je hier alsnog indelen in kookboeken. Zo vind je altijd makkelijk je recepten terug.

Nieuw op de persoonlijke pagina

- volgen en volgers

- onderscheid Eigen recepten en Bewaarde recepten

- nog makkelijker je recepten ordenen in kookboeken

- je kunt je persoonlijke pagina personaliseren met een `handgeschreven` tekst en foto`s. Deze kun je ten alle tijde aanpassen.

Nieuw: Boodschappenlijstje

Op alle receptdetailpagina`s vind je nu de optie om ingrediënten toe te voegen aan een boodschappenlijstje. Op het boodschappenlijstje kun je makkelijk ingrediënten toevoegen of verwijderen. Je boodschappenlijstjes worden bewaard op datum. Je vindt ze terug via het boodschappenkarretje icoontje helemaal bovenaan de pagina.

Veel plezier!

Home Recepten