Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Win een SOLIS Egg Boiler & More voor Pasen!

Update 03-04-12: hoera, de winnaar is bekend, gefeliciteerd: zelma! Jij krijgt de egg boiler thuisgestuurd. Eén ding mag natuurlijk niet ontbreken bij je Paasontbijt of brunch: een eitje. Een zacht of hard gekookt eitje? Met de nieuwe SOLIS Egg Boiler & More, zet je je eitje snel en veilig op tafel. Precies zoals jij het hebben wilt. En de naam zegt het al: er kan nog meer. De SOLIS Egg Boiler & More zorgt voor het perfecte gepocheerde eitje en zelfs een geklutst eitje maak je in een handomdraai.

Winnen
Wat is jouw favoriete Paasrecept met ei? Laat het ons weten door te reageren op dit artikel. Uit alle inzendingen kiezen we op 3 april een winnaar.

Inspiratie opdoen?
De leukste en lekkerste recepten voor Pasen vind je in de Smulweb Pasen Special 2012 »

Wist je dat:
De SOLIS Egg Boiler & More is niet alleen geschikt voor eieren, je kunt er ook groenten in stomen zoals wortelen, broccoli of aardappelen. In het bijgeleverde kookschoteltje bereid je nu de meest heerlijke gerechten met gemak.

20 Reacties

  1. Helemaal blij met mijn SOLIS Egg Boiler & More. Vandaag met de post thuis gekregen. Hartelijk bedankt! Echt handig voor de paasdagen!! Fijne Paasdagen allemaal! groetjes, Selma

  2. Mijn favo paasrecept met ei is dan toch de gevulde eieren van oma! Ik heb het recept natuurlijk niet.. natuurlijk aangezien ik het dan zelf kan maken en ik nu een excuus heb om ze bij oma te gaan halen! Easy!
    Wel een ander gevulde eieren recept, want gevulde eieren horen gewoon bij pasen!!

    Halveer 10, eieren in de lengte, houd er dus 2 apart.
    Haal voorzichtig, met een theelepel de dooier eruit.
    Snijd aan de onderkant/rugkant van het eitje een heel dun plakje weg, zodat de eitjes niet kunnen gaan rollen als deze eenmaal op de opdienschaal liggen.
    Doe de dooiers en de 2 apart gelegde eieren in de blender.
    Voeg 2 a 3 theelepels peterselie toe
    en alle andere resterende ingredienten, op de sla en bieslook na, toe.
    Let op! De vulling mag niet te ′nat′ zijn en proef of de vulling goed op smaak is, geen van de ingredienten mag overheersen.
    Voeg zonodig naar eigen smaak iets extra van de kruiden toe. (sorry, maar ook dit recept maak ik altijd op gevoel).
    Leg de sla decoratief op de schaal.
    Doe de vulling in de spuitzak en spuit dit op/in het eitje.
    Leg deze op de schaal.

  3. voor Pasen vind ik gehaktbrood met verscholen eieren heerlijk. Eieren hard koken, gehakt aanmaken met ei, ketjap, tomatenpuree, 3 fijngewreven beschuiten, gehaktkruiden. de gepelde eieren in een schaal leggen en bedekken met het gehakt. afdekken met een laagje paneermeel en klontje boter. Ongeveer een half uurtje in de oven en klaar is het.

  4. Ik ben gek op een mooie zoete schuimomelet met aardbeien.
    3 eiwitten stijfkloppen, hier 3 dooiers doorheen en 25 gram suiker.
    Heel rustig laten stollen op het vuur.
    Serveren met poedersuiker en verse aardbeien……

  5. Broodjûh è mè ù, oftewel een lekkere boterham met gebakken ei en ui. Pel uien en snijd ze in dunne ringen. Bak ze op een laag vuur zacht en glazig bruin.
    Snijd plakjes ham in stukjes en voeg dit toe. Kruiden toevoegen (peper, zout, paprikapoeder) naar smaak. Breek eieren boven de pan, roer het door het uienmengsel. Zodra de eieren goed gestold zijn, is je "è mè ù" klaar… Schep wat van het mengsel op een verse witte boterham en smullen maar!

  6. Ik maak met Pasen deze Schotse Mini-eieren als voorafje. Ik kook 12 kwarteleitjes in 3 minuten bijna-hard en laat ze schrikken in koud water en pel ze. In de keukenmachine maak in een soort deeg van 200 gram verse zalmfiley zonder vel en graten, 100 gram gerookte zalm, een grote gekookte aardappel, 2 eidooiers en 1 1/2 eetlepel Pastis. Ik meng er nog wat verse dille, peterselie en bieslook naar smaak door en verdeel het in 12 porties. Elk portie kneed ik rond een eitje en dan rol ik de balletjes door wat bloem. Ik klop 2 eiwitten los en ik haal de bolletjes erdoor en tenslotte rol ik ze door paneermeel. Ik frituur deze balletjes dan met 6 tegelijk 3 minuten in frituurolie van 175 graden. Ik laat de balletjes goed uitlekken op keukenpapier en leg er steeds 3 op een bordje met wat afgeknipte tuinkers erover gestrooid. Ik zet op elk bordje nog een klein schaaltje met gelijke delen mayo en kwark, waardoor ik geraspte citroenschil, tuinkers en grofgemalen zwarte peper roer.

  7. En dan krijg je heerlijke gevulde eieren eetsmakelijk!

  8. Eieren koken,pellen en halveren en de dooiers eruit halen.Eigeel fijnprakken met mayonaise.de gewenste ingrediënten toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.Koud wegzetten.
    Vullingen:
    1 Met tonijn en olijven: 50 gr.gepureerde tonijn door eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.
    2 Met ansjovis: 4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel doen.Garneer met een opgerolde stukje ansjovis.
    3 Met garnalen: 50 gr.grofgehakte garnalen door eimengsel en mengen met 1 theelepel dille en een beetje citroensap.Met een garnaal garneren.
    4 Met rauwe ham: 50 gr.fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen.Met aspergepunten garneren.
    5 Met gorgonzola: 50 gr.gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen.Versier het met een reepje tomaat.
    6 Met kruiden: 2 eetlepels gehakte kruiden (maak niet uit wat als het maar heel fijn is),1 eetlepel zeer fijngesneden sjalotje en wat mosterd door het eimengsel mengen.Versier het met kervel.
    7 Met parmesaanse kaas en tomaat: 1 eetlepel geraspte kaas en een eetlepel ontvelde en fijngesneden tomaat met eimengsel mengen.Garneer met basilicum.
    8 Met gerookte forel: 50 gr.gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen.Garneer met peterselie.
    9 Met gerookte zalm: 50 gr.gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij het eimengsel doen.Garneer met tuinkers.
    10 Met kaviaar:het basisrecept in het ei spuiten en garneren met (imitatie)kaviaar.

    Opmerking

    Alle ingredienten kun je het fijnst krijgen in een keukenmachine.Hierdoor wordt ook het eimengsel gemakkelijker met het toegevoegde ingredient gemengd.Gebruik voor het vullen van de eieren een spuitzak.Je kunt het ook met een lepel doen maar dan wordt en ziet het er niet zo mooi uit.

  9. PIKANT PAAS-TOASTJE

    Warm de oven voor op 200° C (stand: hetelucht/gril). Maak een dressing van 1 el pindakaas, 2 el olijfolie, 1½ el ketjap en een ½ el chilisaus. Kook 6 eieren en laat ze afkoelen. Knip enkele bieslook sprietjes in stukjes. Snijd de korsten van 8 sneetjes casinobrood. Pel twee teentjes knoflook en pers ze met de knoflookpers fijn. Meng 280 g half-om-half gehakt, met 2 el chilisaus, 1 el ketjap, peper en zout (uit de molen), de verse knoflook en 1 el pindakaas, goed door elkaar. Besmeer de sneetjes casinobrood met het pikante gehaktmengsel en snijd dit weer in 4 vierkantjes. Leg alle vierkantjes op de bakplaat en bak ze 5 minuten in de oven. Pel intussen de eieren en snijd ze in plakjes met de eiersnijder. Zodra de pikante toastjes klaar zijn haal je ze uit de oven en leg je op elk toastje een plakje ei, besprenkel het met de dressing en bestrooi het met bieslook en gefruite uitjes.

  10. Knapperige beschuitbollen met roerei

    Verwarm de ovcen voor tot 200 graden. Snijd de kapjes van 4 beschuitbollen en hol ze uit. Besmeer de uitgeholde beschuitbollen aan de binnen-, en buitenkant met kruidenboter en zet ze op een rooster 8 minuten midden in de voorverwarmde ovcen. Maak intussen roerei van 6 middelgrote eieren, 3 eetlepels room, 3 eetlepels Prosecco (of melk), peper en zout naar smaak en roomboter. Roer er 3 eetlepels foreleitjes door. Kook intussen ook 4 kwarteleitjes zacht (2 minuten) en pel ze. Schep het roerei in de hete beschuitbollen, strooi er wat gehakte verse bieslook en/of platte peterselie over en leg er een doormidden gesneden zachtgekookt (warm) kwarteleitje op. Direkt serveren bij ontbijt of brunch.

  11. Mijn eigen recept van een gebakken eitje met sambal en cheddar. En dat eitje kan je perfect maken in de SOLIS Egg Boiler!
    Bak in de koekenpan, op laag vuur, het ei. Probeer de dooier heel te houden.
    Bestrooi naar smaak met zout & peper.
    Zorg dat de randjes niet bruin bakken. Draai het ei voorzichtig om zodra het gestold is en leg een plakje cheddar op de dooier. Bestrooi met paprika poeder en bieslook.
    Zodra de kaas gesmolten is, het ei op het broodje leggen, waar je al een plakje ham op heb gelegd en deze besmeerd hebt met sambal badjak. Eet smakelijk!

  12. Ik maak heel graag eigengemaakte eiersalade, ik kook dan 4 eieren en als deze aggekoeld zijn, even pellen en goed fijn prakken met een vork, dan 2 a 3 lepels mayonaise erdoor, naar smaak: peper (zout)parikapoeder en kerriepoeder, goed door elkaar husselen. Eventueel kun je er ook nog een gesnipperd uitje doordoen, maar ik doe meestal zonder ui. Erg lekker op een toastje, een geroosterd broodje of op een stukje stokbrood

  13. Geen eigen recept, maar wèl favoriet: Gekookte asperges met gerookte zalm en het perfecte truffel roerei. Voor 4 personen: 2 kg geschilde witte asperges, harde onderkant er af – 8 biologische eieren – een flinke klont roomboter – 2 eetlepel truffelolie – potje truffel – carpaccio – 2 ons gerookte zalm. Zet een ruime pan met veel water op en breng aan de kook (eventueel met de schillen en uiteinden van de asperges). Als het water kookt wat zout en de asperges toevoegen en ca. 5 tot 6 minuten rustig laten koken. Het vuur uitdraaien en 10 tot 15 minuten in de pan met water laten nagaren. Breek de eieren boven een kleine pan en voeg de roomboter toe. Hier nog geen zout toevoegen, daar wordt het ei waterig van! Op matig vuur, voortdurend roerend (net als bij risotto) met een kunststof of houten spatel het ei langzaam laten garen. Dit is een werkje waar geduld voor nodig is. Aanvankelijk lijkt het lang te duren, maar als je op laag vuur en aldoor roerend het ei heel langzaam gaar laat worden, krijg je een heel romig en luchtig geheel. Af en toe het pannetje van het vuur halen, zodat het ei niet te snel stolt. Als het ei bijna gaar is wat zout en peper en de truffelolie toevoegen en erdoor roeren. De asperges afgieten en even laten uitlekken. Leg op een warme serveerschaal de asperges met het roerei ernaast. De helft van de plakjes truffel over het roerei verdelen. De plakjes zalm als kleine bergjes ernaast rangschikken. Nog wat truffelolie en truffelcarpaccio apart op tafel voor de echte liefhebbers. Bron: http://www.smaakplein.nl

  14. Mijn favoriet is kleine croissantjes met (zelfgemaakte) eiersalade en grote Groenlandse garnalen.
    Eiersalade: snijd 3 eieren in stukjes, snijd 1 ui in heel kleine stukjes, 2 a 3 augurken (afhankelijk van de grootte) in blokjes. Vermeng dit met mayonaise, peper en zout naar smaak. Beleg het croissantje met de salade en hierop de gepelde garnalen. Bestrooi het met fijngesneden selderij.

  15. Bij bereiding in de broodmaker:
    Kies het programma speedbaking. Het deeg moet zeer soepel zijn (tijdens het kneden even voelen of het mooi soepel is). Na het kneden 15 minuten laten rijzen. Deeg uit de broodmaker halen en de suikerchips er met de hand door kneden. Deeg weer in de broodmaker doen, schoepje er uit halen (doet je dit niet dan beschadigt uw broodmachine!) en de broodmaker het programma af laten maken.

    Bij bereiding met de hand: maak een zeer soepel deeg. Ca. 20 minuten laten rijzen/rusten. Suikerchips erdoor doen en mooie bol vormen. Ca. 45 minuten laten rijzen. Bakken op 190 graden ongeveer 25 a 30 minuten.

    Voor koffiebroodjes: Neem 4 gram gist extra en een ei. Wel wat minder vocht gebruiken tot je een mooi stevig deeg hebt. In plaats van suikerchips neemt je gewelde rozijnen en krenten. Verdeel het deeg in twee langwerpige stukken en laat 20 minuten rijzen. Druk na de rijs de lucht uit het deeg en rol uit tot een langwerpige lap. Bestrijk met banketbakkersroom. Beleg met krenten en rozijnen en rol de lap op tot een lange "worst". Snij hier plakjes van ca. 1 cm. breed van. Laat deze rijzen en bak in ca 15 tot 20 minuten op 230 a 250 graden.

    heerlijk!!!

  16. bumblebeelief

    28 maart 2012 at 08:53

    Mijn favoriete eitjes recept…..
    Eitje zacht koken en in dopje zetten. Brood bruin roosteren. Er reepjes van snijden De reepjes beboteren met roomboter.
    Kopje thee erbij.
    De broodsoldaatjes dopen in het eigeel van het eitje.
    Simpel maar yummie…..

  17. gevulde broodbolletjes! Maak een basis recept brooddeeg. Verdeel het in stukjes,uitrollen en vullen met een gekookt ei,ham en kaas. Goed dichtmaken,bestrooien met sesam en bakken.
    Of vullen met rauwe ham,mozarella en (zelfgemaakt!)pesto.Of vullen met gekruid gehakt of chocolade of… tja…eigenlijk zijn de variaties eindeloos en het staat zo gezellig bij een buffet,high tea of brunch. Een hele grote mand vol met zelfgebakken gevulde broodjes. Bestrooi iedere smaak met wat anders aan de buitenkant zodat je weet wat waar inzit.

  18. professoroud

    27 maart 2012 at 17:45

    Een lekker eindeloos te variëren ei gerechtje per persoon in een lief klein pannetje (cocotte)
    https://www.smulweb.nl/recepten/1375589/Pesto-eitje-met-kaas
    Niet alleen voor pasen!

  19. 400 gram vleestomaten
    1 grote groene paprika
    2 uien
    1 teen knoflook
    circa 3 eetlepels olijfolie (2 + 1)
    4 grote eieren
    peper en zout
    2 theelepels Provençaalse kruiden, droge
    50 gram – grof geraspte – belegen Goudse kaas
    (stok)brood

    Snijd de tomaten in (niet te kleine) stukken, verwijder daarbij het natte binnenste deel met de pitjes en de kroontjes (en gooi dat weg).

    Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.
    Pel de uien en snijd de uien in ringen
    Pel de knoflook en snijd de knoflook zeer fijn
    Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en fruit de uienringen en de knoflook er al omscheppend in tot de uienringen beginnen te kleuren.

    Voeg de paprika toe en fruit nog enkele minuten door tot de paprika net iets zacht is.

    Veerdeel de stukjes tomaat in de pan.

    Strooi er peper, zout en Provençaalse kruiden over.

    Bak zonder te roeren circa 5 minuten zachtjes verder tot de tomaat net zacht begint te worden en warm is.

    Maak 4 kuiltjes in de groenten in de pan en giet er een klein beetje olie in.

    Breek de eieren en laat ze voorzichtig in de kuiltjes glijden, laat de dooiers (desgewenst) heel.

    Strooi de kaas er over en bak verder tot het eiwit gestold en de kaas gesmolten is. Serveer de Provençaalse eieren met (stok)brood.

  20. evillittleelf

    27 maart 2012 at 16:45

    Eiersalade met gerookte zalm.

    Eigenlijk ontstaan uit restjes, maar oh zo lekker.

    4 eieren
    yoghurt
    mayonaise
    zout
    peper
    gerookte zalm

    Kook de eieren hard en snij ze daarna in kleine stukken. Doe er mayonaise en evt een beetje yoghurt door, en breng het op smaak met peper en zout. Niet te veel zout, want de vis is ook al wat zout. Doe vervolgens de gerookte zalm er in stukjes doorheen.

    Heerlijk op een toastje, maar natuurlijk ook op een stokbroodje!

Geef een reactie