Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Wat verwacht je van Smulweb in 2012?

We zijn druk bezig om Smulweb beter, leuker, lekkerder en mooier te maken. Dit jaar willen we een grote update doorvoeren. Waar, wanneer en hoe is nog niet bekend want we willen eerst weten wat jij wil.

We zijn ook aan het kijken hoe we het reageren op recepten, recensies en artikelen makkelijker kunnen maken. Betrekken we Facebook hierbij? Wat zijn jouw ideeën hierover? Wat wil je anders zien op Smulweb? Of, wat wil je toevoegen? Maar ook: wat vind je nu duidelijk en wat vind je onduidelijk?

[iframe] en zet er bij of je een Hyves, Facebook of Twitter account hebt. Je mag ook een reactie geven onderaan dit artikel.

Bedankt alvast!

10 Reacties

 1. Ik zou graag zien dat je je vrienden in een keer een bericht kan sturen wat nu niet kan .Een top 5 voor gerechten en voor artikelen met dezelfde doorlooptijd .Misschien dat het openmaken van een bericht sneller geladen kan worden soms duurt het best lang voor alles geladen is .Misschien in de instellingen iets bouwen dat als er recepten worden meegenomen deze altijd gebookmarkt worden en daar geen keuze meer in laten .En als je nog geen lid bent dat je je eerst aanmeld om gerechten mee te nemen .Het zijn zo maar hersenspinsels maar hopelijk kunnen jullie hier iets mee Groeten Dirk

 2. Ik had vanmorgen een bericht getuurd,maar is niet aangekomen zie ik.Ik ben nu een half jaar lid en heb het goed naar mijn zin. Vooral kookclub 600 vind een voorbeeld zoals het moet gaan. Ik vind dat er veel teveel kookgropen zijn.Er zou een selectie moeten komen en dat er gekeken wordt naar de functionaliteit van zo`n kookgroep. Ook zou ik graag dagelijks of wekelijks een lijst van nieuwe recepten willen zien.Ook een handleiding voor als je nieuw bent hoe je berichten en foto`s kunt verzenden naar al je Smulwebvrienden.Dankzij die vrienden weet ik nu ongeveer hoe het gaat. Hoe worden de recepten beoordeeld? Ik heb een Facebook, Twitter en Hyves account, maar ik doe daar niet veel mee.Wens jullie veel succes met de updating.
  Groet, Marieke

 3. Nog even een toevoeging: ik heb inderdaad een twitter, facebook en ook hyves-account. Groet, Petra

 4. Ik ben het helemaal eens met onderstaande reacties. Daar hoef ik eigenlijk niets aan toe te voegen. Ik ben mede-moderator van Kookclub2006. Deon en ik zijn behoorlijk actief, maar ik krijg geen melding van reacties op onze artikelen. Ook krijg ik al lange tijd geen melding van reacties op mijn eigen artikelen. Dat zou verbeterd moeten worden. Ook vind ik dat wanneer recepten speciale aandacht krijgen op de voorpagina dit ook goed beschreven recepten moeten zijn. Neem bijvoorbeeld de "truffel risottotaart" die vorige week op de voorpagina werd aangeprezen. Heel aantrekkelijk allemaal, maar wie kan zo`n recept maken? Dan moet je wel van goede huize komen? Bereidingstijd van 0-10 minuten??? Bij geen enkel ingrediënt staan hoeveelheden. Geen recept waar het mensen iets mee kunnen. Pleeg dan overleg met degene die het recept heeft geplaatst of geef geen extra aandacht. Dat schrikt mensen af. Inderdaad meer aandacht voor dranken, mooi gedekte tafels, tips voor het ontvangen van gasten, tips voor kook- en keukengerei. Dus eventueel nog breder ten opzichte van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Ik wens jullie veel succes met Smulweb! Hartelijke groet, Petra

 5. BenVerbruggen

  14 januari 2012 at 00:44

  Doordat het veel over eten gaat blijft de jus bij een avondje uit, weinig of niet besproken. De site heet Smulweb, maar daar hoort dus ook een lekker wijntje, port of een smakelijk pilsje bij. Jammer genoeg komen o.a. mijn recensies over proeverijen de laatste tijd ( en er volgen er nog meer ) dus eigenlijk op de verkeerde pagina terecht ( restaurant recensies). Dus wat Ronald Vermeulen voorstelt mis ik inderdaad: een rubriek waar je de specialiteit van verschillende dranken kwijt kunt. Groetjes Ben.

 6. Verbeterde zoekfuncties!
  Een zoekfunctie op het forum en voor "oude" smulwebleden. Nu zoek je je blauw als je de naam niet precies weet.
  Zie ook dit onderwerp wat kortgeleden op het forum werd geplaatst.

  https://www.smulweb.nl/community/forum/viewtopic.php?t=7172

  Verder ben ik het met Nelly(ecureuil) eens.
  De webgroepen hebben na een vorige update veel te lang stilgelegen waardoor velen zijn afgehaakt.

 7. Ik mis al die leuke webwinkels zoals Schmidt zeevis, een leuke bourgondische slager, een delishop die top olijfolie verkoopt en natuurlijk de drankenhandel die kwaliteitswijn levert. Wat betreft de kookgroepen heb ik de indruk dat maar de helft van de leden weten dat ze bestaan. Je krijgt ook geen mailtje als iemand een nieuw recept in een kookgroep heeft geplaatst. En wat betreft de drankjes en de tapas ben ik het wel met Ronald Vermeulen eens. Ik hou er van om in de zomer lekker lang buiten te zitten en door te zakken met een heerlijk drankje en een hapje en in de herfst en de winter om binnen gezellig lekker lang te tafelen. Ik zoek steeds wat nieuws en wat lekkers en ben zodoende ooit hier op deze site terecht gekomen.

 8. Ik vind dat de communicatie van kookgroepen/webgroepen nog beter kan. Bijvoorbeeld de prikborden word nauwelijks gebruik terwijl dit juist een goed instrument kunt zijn om de communicatie te verbeteren in zo een groep.

  Ook zou mede moderators van kookgroepen privé mails moet kunnen ontvangen (dat er geschreven is op de webgroep en door wie)Nu ontvang alleen de hoofd moderator een bericht. Er zijn nog meer dingen wat anders kan bij de kookgroepen. Ik heb wel ideeën hoe dit misschien beter kunnen werken. En ik bent wel bereid om als proefkonijn te spelen om dit allemaal uit te proberen, zoals ook al in het verleden de geval was met KOOKCLUB2006.

  De groeten Deon

 9. Als alles eindelijk eens GOED, FOUTLOOS functioneert en de layout van de print van de recepten (die ronduit nul is) verbeterd wordt ben ìk tevreden.

 10. ronaldvermeulen

  13 januari 2012 at 11:08

  Door het volgende voorstel door te voeren, denk ik dat jullie een nog groter publiek gaan trekken;

  Wat is er nu lekkerder dan een goed glas wijn bij een heerlijke maaltijd.
  Wat is ern nu lekkerder om zomers op een terras te zitten met lekkere hapjes en een goed glas bier.
  Wat is er nu lekkerder om naast die wijnen, heerlijke watertjes te mogen drinken.
  Of hebben we het over een goed glas whisky, cognac of likeur na een maaltijd.

  Kortom; Ik denk dat een rubriek over dranken, met een uitleg, het speciale aan een drank, waar je het beste iets mee kan drinken etc. een welkome aanvulling zal zijn op smulweb. Ik zie Smulweb nl als de site op het gebied van culinaire hapjes….en drankjes in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie