Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Sauzen: nieuwste boek Erik van Loo

Donderdag 22 september lig het nieuwste boek van Erik van Loo, de sterrenchef van het Rotterdamse restaurant Parkheuvel in de winkels. Het boek draagt de titel `Sauzen`. Volgens Van Loo slaat saus een brug van hoofdingrediënt naar gerecht. `Saus is de verbindende schakel tussen wijn en spijs.`

Smulweb heeft een gesigneerd exemplaar om weg te geven! Hebben? Word vriend van Smulweb op Facebook en like de post over het artikel. Ga naar Facebook/Smulweb »

Het boek handelt over de sauzen, bouillons, jus en fonds van chef-kok Erik van Loo, bekroond met twee Michelinsterren. `Zij vormen het fundament van mijn signatuurgerechten. Als ik mijn basisstelsel van sauzen niet tot mijn beschikking heb, dan ben ik net zo onthand als een zuurdesembakker zonder moederdeeg.`

Juiste smaak

Voor Erik van Loo is saus niet zomaar een smaakverrijker, het is de start en het eind. Het boek Sauzen gaat over de weg die een saus aflegt om saus te worden. De zoektocht naar de juiste smaak.

Serieuze amateurkoks

De recepten in het boek zijn bedoeld voor serieuze (amateur)koks, kookscholen en iedereen die graag kookt. De gerechten zijn omgezet in toegankelijke en maakbare receptuur, aangevuld met stap-voor-stap fotografie.

Het boek kost 29,95 en is van uitgeverij Carrera.
Home Recepten Kookboeken