Meer dan dertig barlocaties in Amsterdam slaan de handen ineen voor de eerste Bar Week Amsterdam. Een promotieweek met korting bij de deelnemende locaties en diverse evenementen. Bridges van The Grand, Taste of Okura, Momo, Jimmy Woo en Door 74 doen mee.

`Uitgaan doen mensen vaak in hun eigen favoriete bar, club of kroeg. Daardoor zien ze veel van de bijzondere Amsterdamse bars niet. Dat is zonde. Wij willen ze laten kennismaken met onze deelnemers,` zegt Yaele Betsalel, event manager van de Bar Week Amsterdam.

Het is de bedoeling dat de Bar Week een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt in de hoofdstad. Initiatiefnemer Betsalel denkt ook aan uitrol in andere steden. `Maar in Nederland zal het vermoedelijk beperkt blijven tot Rotterdam en Amsterdam. We richten ons op het hogere segment horeca en dat is niet in alle steden ruim voldoende vertegenwoordigd voor een Bar Week.`

Bar Week Amsterdam
Door een kaart te kopen voor de Amsterdam Bar Week (25 euro) krijgen gasten tijdens het de week twintig procent korting op drankjes bij alle deelnemers. Ze krijgen voorrang op de events en een goodiebag met een waarde van 85 euro.

De actieweek lijkt hiermee wat op de Restaurant Week van Dining City, maar dan voor barlocaties. De organisatie vindt die vergelijking echter niet terecht. `Wij draaien niet op de korting maar vooral op de inhoud, op de events. Die moeten er voor zorgen dat mensen naar de deelnemende clubs gaan. We willen de mensen terugzien. En dat zijn niet die gasten die eenmalig komen voor de korting.`

De eerste Bar Week Amsterdam vindt plaats van 19 tot en met 23 september 2011. De barlocaties gaan samenwerken met grote merken als Redken en Gaastra, maar ook met leveranciers als Heineken, Bacardi en Moët Hennessy.

http://www.amsterdambarweek.nl/