Eind augustus start een nieuwe serie met chef-kok Herman den Blijker in de hoofdrol. Dit keer heeft hij zijn eigen Restaurant School. Den Blijker gaat eigenhandig mensen opleiden en ze zo helpen aan een baan in de horeca. Het is dit keer geen afvalrace, maar mensen die er met de pet naar gooien, vliegen er wel uit.

De eerste aflevering van Herman`s Restaurant School is te zien op dinsdag 30 augustus bij RTL 4.

Dit keer gaat het niet om een wedstrijd en het is ook geen afvalrace. Mensen die de weg naar de arbeidsmarkt al lange tijd niet weten te vinden worden omgeschoold en krijgen de kans om te gaan werken in de horeca. Mensen die er met de pet naar gooien worden echter wel naar huis gestuurd.

Nog belangrijker is dat zij straks zelf in de keuken en de bediening staan en daarvoor worden ze opgeleid, getraind en aangestuurd door Den Blijker en zijn team van professionals.

Bediening of keukenbrigade
Herman den Blijker onderzoekt gedurende de reeks waar de talenten van zijn leerlingen liggen, want alle deelnemers maken kans op een baan. Afhankelijk van hun talent, wordt beslist wie waar het beste op zijn plek is, variërend van de bediening tot de keuken.

Talent en inzet worden beloond, laksheid niet. De deelnemers hebben alles in eigen hand. Maar zodra iemand het té bont maakt, wordt hij door Herman weggestuurd en verspeelt hij of zij die gouden kans.

Vanaf 30 augustus is Herman`s Restaurant School wekelijks te zien op dinsdagavond, tussen 21.30 uur en 22.30 uur bij RTL4.