Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De 50 beste restaurants van de wereld

Maandag 18 april 2011 maakte S.Pellegrino de 50 Beste Restaurants van de Wereld van 2011 bekend. The Academy of S. Pellegrino bepaalt jaarlijks wie er bij de 50 beste restaurants van de wereld behoren. Net als vorig jaar is Noma uit Kopenhagen het allerbeste restaurant ter wereld! Ook staan er twee Nederlandse restaurants op de lijst: restaurant Oud Sluis en De Librije. Dus houd jij van exclusief eten in de allerbeste restaurants, neem dan eens een kijkje op deze lijst. Nederlanders goed vertegenwoordigt

Naast De Librije en Oud-Sluis zijn er nog meer landgenoten vertegenwoordigt in de top 50. Restaurant Amber in Hong Kong is van Richard Ekkebus met Sous-chef Sidney Schutte (ex De Librije). De 36e plek is voor Margot Janse met haar restaurant Le Quartier Francais in Zuid-Afrika.

Hoe werkt het?

De organisatie heeft de wereld opgedeeld in 27 regio`s . Elke regio heeft een panel van 31 mensen, samengesteld uit chefs, restaurateurs, food-journalisten en gourmands. De Nederlander Dirk Prins is de voorzitter van het panel voor de Benelux. De panelleden mogen op geen enkele manier verbonden zijn aan het restaurant waarvoor zij stemmen, ze moeten er de laatste 18 maanden gegeten hebben en de nominaties gelden voor het restaurant, niet voor de eigenaar of de chef. Voor de rest zijn er eigenlijk geen regels, het panellid mag stemmen voor elk restaurant en hoeft niet perse een sterrenrestaurant te zijn. Daarom is deze lijst zo uniek.

Opvallend

The Fat Duck is twee plaatsen gezakt, van de derde naar de vijfde plaats. En een zeer opvallende stijger is D.O.M uit Brazilië, dit restaurant komt van de 18e plaats en staat nu op een welverdiende 7e plek. Het restaurant Per Se uit de Verenigde Staten is de hoogste nieuwe binnenkomer: vorig jaar nog niet in de top50 en nu op plek tien. Het vermelden waard is dat het restaurant uit Japan Nihonryori RyuGin 28 plaatsen is gestegen.

Klik hier voor de foto's van de uitreiking.

[beste_restaurants_2011]

Home Recepten