Herman den Blijker: `Wij willen helpen`

ROTTERDAM Op woensdag 13 april bundelen chefs Jim de Jong, Marcel van Zomeren, Patrick `t Hart, Dhr. & Mevr Zhang, Jeroen van der Gaag, Marco Westmaas en Herman den Blijker en Shun Po Fan éénmalig hun krachten voor Japan. "Wéken na de ramp in Japan staan wij nog steeds versteld van de omvang en de afschuwelijk ravage die de tsunami en aardbeving samen hebben veroorzaakt. We organiseren deze speciale benefietavond om de slachtoffers van deze natuurramp bij te kunnen staan."

Gastvrouw en initiatiefnemster deze avond is Jenny Loh, van Restaurant Asian Glories. De wijnen zijn afkomstig van Bacchantes Wijnimport en zullen ook door eigenaar Gilles Faelens geschonken worden. Nederlandse eerste thee sommelier Kasia Vermaire schenkt deze avond de mooiste theecreaties van Emeyu.

Het diner is volledig vegetarisch. De muziek is in handen van DJ Jen Min Lau in samenwerking met zanger Lou Prince.

Een tafel voor acht personen wordt verkocht voor €1000,-. De gehele opbrengst van de avond zal ten gunste komen aan de slachtoffers van de ramp in Japan. Gekozen is voor de stichting Tzu Chi, de grootste boeddhistische organisatie ter wereld.

Zij zijn behalve actief in thuisland Taiwan, ook ter plaatse in door natuurrampen getroffen gebieden. Vorig jaar zaten zij in Haïti, Chili, China en Pakistan, nu zijn zij in Japan. Doktoren en andere hulpverleners reizen vrijwillig en op eigen kosten af naar het rampgebied, hierdoor komt vrijwel de gehele opbrengst ook écht direct bij de slachtoffers terecht.

Voor reserveringen en meer informatie kunt u terecht bij Annemerel de Jongh, 06-14162444, annemerel@gmail.com.