Van hobbykok Gerda kregen we de volgende tips en suggesties voor een glutenvrij kerstmenu. Bij sommige gangen staat de bereidingswijze, andere gangen spreken voor zich.

Voorgerecht:
Heldere groentesoep met glutenvrij stokbrood
Bereiding: gebruik Knorr bouillonblokjes, een zakje geraspte wortelen met paprika en bleekselderij, plus drie ons gehakt voor de balletjes.

Gevuld ei
Eieren koken en geel van het ei verwijderen, boter smelten eigeel er door mixen met mayonaise en curry saus, op laten stijven en in spuitzak doen, half ei op een plakje stokbrood leggen en vullen, rest van het stokbrood in een mandje, en de rest van de eivulling in een schaaltje er bij zetten voor op het brood.

Hoofdgerecht:
Varkenshaasje in medaillon gesneden met champignonroom saus

Rollade met perziksaus
Rollade braden, blik perziken open maken, nat van de perziken bij de rollade doen en verder garen, rollade er uit halen en in plakken snijden ook op het rooster leggen, aan het eind stukjes perzik er bij en binden met aardappelmeel.

Bijgerechten:
Haricot verts met katenspek omwikkeld.
Witlof met ham en kaas.
Gemengde sla met honingmosterd dressing

Nagerecht:
Roomijs met warme kersen en slagroom

Klik hier voor meer ideeën en suggesties >>