Omdat E-nummers door de Europese Unie goedgekeurd zijn, zijn zo ook veiligÂ… toch? Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont iets anders aan: de veiligheid van sommige E-nummers is twijfelachtig en in sommige gevallen zijn de risico`s zelfs erg groot. De Française Corinne Gouget heeft vanaf de jaren negentig wereldwijd de resultaten van onderzoeken naar E-nummers opgevraagd en verzameld. Deze gegevens heeft ze gebundeld in een handige gids. Wanneer meerdere onderzoeken tot de conclusie kwamen dat een E-nummer risico`s met zich mee zou brengen, werd dit E-nummer als risicovol bestempeld of zelfs afgeraden. Uit vele onderzoeken kwamen geen risico`s naar boven, simpelweg omdat deze betaald werden door voedselproducenten.

De Nederlandse vertaling van deze gids is al een aantal jaren op de markt en is een succes. Deze gids is nu ook beschikbaar als een handige iPhone-applicatie. Hiermee kun je snel opzoeken wat de risico`s van de toegevoegde ingrediënten zijn, die op de verpakking vermeld staan.

Hier lees je meer: http://www.bouillonmagazine.nl/iphone-app/