Le Creuset, bekend van de gietijzeren, rode pannen, viert haar 85e verjaardag door uit te pakken met een gelimiteerde paarse set pannen en schalen: de cassis collectie. Le Creuset produceert al 85 jaar hoogwaardig geëmailleerd gietijzer met eindeloze levensduur. Ondanks het duurzame karakter brengt zij jaarlijks nieuwe trendy kleurstellingen op de markt. Voor haar 85ste verjaardag komt de Franse pannenfabrikant met een serie producten in `cassis` (paars) in gelimiteerde oplage. Voor de zomer van 2010 geldt fris en vrolijk van buiten, vakmanschap en kwaliteit van binnen. Niet alleen het gietijzer ook het aardewerk van Le Creuset komt in de modieuze kleurstelling. Beiden zijn staaltjes perfectie.

Iedere pan van Le Creuset is uniek. Al 85 jaar wordt voor elke pan een aparte mal van zand gemaakt. Ze worden allen handmatig uit de vorm gehaald, afgebraamd en geslepen. Door strenge menselijke controle is het mogelijk elke fase van het productieproces zo te beheersen dat een perfecte kwaliteit gegarandeerd kan worden. Le Creuset geeft sinds 2001 levenslange garantie op alle producten van geëmailleerd gietijzer en 5 jaar op het aardewerk. Voor ieder product geldt; hoge culinaire prestaties in de keuken en grote esthetische waarde aan tafel.

Collectie Cassis
Deze gelimiteerde productie in `cassis` kleur geldt voor een grote collectie gietijzer en aardewerk. Deze zullen in Nederland verkrijgbaar zijn in de maanden april t/m augustus 2010.