Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Michelin sterren 2010

De Michelinsterren 2010 zijn bekend gemaakt. Niven in Rijswijk en Ivy in Rotterdam hebben openden dit jaar hun deuren en kookte al een ster bij elkaar. Restaurant Boreas in Heeze presteerde het om van een naar twee sterren te gaan. Een derde restaurant met drie sterren zat er ook dit jaar helaas niet in. De volgende restaurants kregen ook voor het eerst een ster van Michelin:
De Saffraan Amersfoort
Vinkeles Amsterdam
Le Restaurant Amsterdam
Soigne Bussum (ontving vorig jaar een espoire)
Sonoy Emmeloord
Fred Rotterdam
Wollerich Sint Oedenrode
O Mundo Wageningen
Mijn Keuken Wouw

Drie restaurants zijn hun ster verloren. In d'en Dillegaard, dat eerder dit jaar zij ster vrijwillig inleverde, heeft zijn ster verloren. Verder verloren 't Raethuys in Wateringen, waar chef-kok Niven Kunz vertrok, en 't Veerhuis in Wolphaartsdijk hun ster.

Definitie van de sterren
Eén ster: een uitstekende keuken in zijn categorie (Une très bonne table dans sa catégorie).
Twee sterren: een verfijnde keuken die een omweg waard is (Table excellente, mérite un détour).
Drie sterren: een uitzonderlijke keuken die een reis waard is (Une des meilleures tables, vaut le voyage).


{module.michelin_2010}

3 Reacties

 1. Patrick en Carla,
  Bedankt voor jullie reacties. Patrick, het moet inderdaad wateringen zijn. Carla; de restaurants die je noemt staan in de eerste alinea van het artikel genoemd als nieuwe restaurants met een ster. Fred Rotterdam was niet goed leesbaar, dit is aangepast.
  Groeten Meta

 2. “t Raethuys is al een tijdje dicht vandaar ook geen ster meer .En het retaurant ligt of was in Wateringen en niet in Wageningen.

 3. mauritsenole92

  24 november 2009 at 12:39

  webredactie: als je dan toch zo’n artikel plaatst, wees dan volledig, dit lijkt werkelijk nergens naar. In Rotterdam dus in ieder geval een ster voor Fred en voor Ivy, Niven Kunz heeft zijn ster ook weer terug in zijn nieuwe restaurant. De rest is natuurlijk gewoon uit het geplakte lijstje te halen.

Geef een reactie