De met drie Michelinsterren bekroonde Japanse chef, Hiroyuki Kanda, verzorgt op dinsdag 3 november in het Okura-hotel een speciale lunch voor Nederlandse culinaire professionals. Nederlandse collega`s uit de gastronomie kunnen in sterrestaurant Yamazato in het Okura-hotel in Amsterdam aanschuiven voor een acht gangenmenu à €130. Het bijbehorende saké-arrangement van €75 per persoon, biedt het Okura op 3 november gratis aan. Ook is een `meet and greet` met Kanda inbegrepen. De lunch begint om 11.00 uur. Reserveren is gewenst.

De Japanse chef (op de foto rechts, samen met Akira Oshima van Yamazato) komt naar Nederland in het kader van het Tokyo Festival 2009 dat van 2 tot en met 15 november in het Okura-hotel plaats vindt. Het is de eerste keer dat de Japanse chef naar Nederland afreist. Kanda presenteert in Okura`s Yamazato de traditionele Japanse kaikseki-keuken, de authentieke haute cuisine van Japan. Naast een speciaal acht gangenmenu in Yamazato in het Okurarestaurant Sazanka tijdens het festival een menu te koop waarin suggesties van Kanda zijn verwerkt.

Yamazato organiseert jaarlijks een culinair festival dat in het teken staat van een regio of stad uit Japan. Dit jaar staan de specialiteiten uit Tokio centraal. Sukiyaki is de specialiteit van Tokio.