Met het nieuwe boek `Puur Zeeland` laat Sergio Herman nog maar eens zien zijn afkomst niet te verloochenen. Het is het derde boek van de Zeeuwse driesterrenchef. Zijn vorige twee boeken waren praktisch alleen te vertalen door echte kookfreaks, vertelt de sterrenchef met de nieuwe aanwinst Puur Zeeland in zijn handen.

In het boek toont Herman overtuigend zijn liefde voor de regio waar hij is geboren en opgegroeid. De provincie kan blij zijn met zijn zo`n vertaling van de regio in een boek vol bijzondere gerechten van Nederlands beste kok.

Natuurlijk ontbreken de verschillende schaal- en schelpdieren niet en presenteert hij ook gerechten met lamsoor, zeekraal of rucola uit de duinen. Liet Herman zich lange tijd beïnvloeden door de Aziatische keuken, hij doet nu steeds meer inspiratie op in het Zeeuwse zelf.

`Ik ben 39 jaar en heb voor mezelf meer de rust gevonden. Vroeger moest ik per se naar Milaan, Parijs en Barcelona om de kick te halen. Nu geniet ik veel meer van de omgeving. Die drang om altijd weer die stad op te zoeken is geen noodzaak meer, al mag ik er nog graag komen. Dan ben ik ook weer die spons die alles, maar dan ook alles opzuigt: architectuur, design, mode, mensen, alles.`

`Tachtig procent van de ingrediënten in mijn keuken haal ik uit Zeeland`, zegt Herman. `Paling, kokkels, mosselen, oesters, krab, kreeft, lam, en ga maar door. Deze regio verdient zo`n boek. Zeeland zit in mijn hart. Ik heb de hele wereld gezien, maar ik kom altijd ontzettend graag terug. Het is zo`n rijke streek.`