De Rivaner Trocken2008 is als Aspergewijn 2009 gekozen door het Brabants Asperge Genootschap. Het Brabants Asperge Genootschap organiseerde voor de 16de keer haar traditionele Wijnproeverij. De formule die men hierbij hanteert is al even simpel als succesvol. De diverse wijnimporteurs worden gevraagd twee wijnen te leveren, die naar hun mening uitstekend zouden passen bij de asperges voor het komende seizoen.

Na de professionele voorproeverij nodigt het Genootschap haar leden – restaurateurs, telers en donateurs uit voor een openbare blindproeverij. De punten van alle proevers worden bij elkaar opgeteld en de wijn die de meeste punten vergaard,mag zich voor het aanstaande aspergeseizoen Aspergewijn 2009 van het Brabants Asperge Genootschap" noemen.

De zes kanshebbers
De volgende 6 wijnen werden door onze wijnhandelaren/importeurs na een klein uur gekeurd en geproefd te hebben geselecteerd:

1e SAINT LANNES Côtes de Gascogne 2007 VOS & PARTNERS WIJNKOPERS BV
Dhr. Giedo Panneman
2e LA TOUR DES DAMES MUSCAT 2008 WIJNKOPERIJ VAN BILSEN
Mevr. Petra van der Mee
3e MONTES RESERVE 2008 VERBUNT WIJNKOPERS
Dhr. Bart van Doorn
4e HUBERTUSHOF RIESLING TROCKEN 2008 ÖKO-WEINGUT HUBERTUSHOF
Dhr. Philipsen
5e TIERA DE LUNA BLANCO 2008 JEAN ARNAUD WIJNCOM
Dhr. Coen Pollaert
6e HUBERTUSHOF RIVANER TROCKEN 2008 ÖKO-WEINGUT HUBERTUSHOF
Fam Hermann Jozef Botzet

Wie zal met in 2009 de titel Aspergewijn 2009 mogen voeren?

Ruim 70 asperge- en wijnliefhebbers wisten dit jaar Restaurant de Boerenhofstede te Schijndel vinden, waar de traditionele wijnproeverij plaatsvond. Wederom mochten de gasten aan de hand van een blindproeverij uit de 6 genomineerde wijnen (uitkomst van professionele proeverij) de naar hun mening lekkerste aspergewijn 2009 van het Brabants Asperge Genootschap kiezen.

And the winner is…
Met een vreugdedans reageerde de heer Botzet, eigenaar van Öko-Weingut Hubertushof, op de uitslag die door voorzitter Rixtel van het B.A.G. werd bekendgemaakt. Na het bereiken van de finale rondes in 2008 was zijn ingebrachte Rivaner 2007, tweede geworden. De eigenaar van Hubertushof, de heer Botzet had zich toen al als doel gesteld dit jaar met de winnende aspergewijn 2009 uit de bus ( het vat) te komen. Samen met zijn vrouw was hij speciaal uit Lieser a/d Mosel overgekomen en mocht met zijn mooie Rivaner Trocken Qualitätswein 2008 de wisseltrofee in ontvangst nemen.