EvenTT Culinair komt dit jaar met een serie nieuwe culinaire topwedstrijden. Reden hiervoor is de groeiende behoefte onder horeca vakmensen aan een toegankelijke culinaire wedstrijd met aanzien. De winnaar ontvangt de Wynand Vogel Bokaal. Deze bokaal wordt met tienduizend euro de hoogste culinaire prijs die in Nederland op culinair wedstrijdgebied haalbaar is.

Hoofdprijs kookwedstrijd 10.000 euro
De wedstrijden zullen gehouden worden tijdens de horecabeurs Horeca EvenTT op 9, 10 en 11 februari 2009 te Assen. Na de succesvolle aftrap van vorig jaar wordt het wedstrijdaanbod tijdens Horeca Event TT dit jaar aanzienlijk uitgebreid.

Jong talent
Zo wordt het programma ook toegankelijk voor jong talent. De vraag daarnaar was groot, zo blijkt ondermeer uit gesprekken met toppers als Martin Kruithof van restaurant De Lindenhof in Giethoorn en Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije in Zwolle.

Wedstrijdspektakel
Beschermheer van de wedstrijden meesterkok Wynand Vogel: `Het wordt een groots wedstrijdspektakel met kookwedstrijden, koude klassen en gastrvijheidswedstrijden. Ook jong talent kan zich nu profileren in de `koude klassen` maar zich tegelijkertijd oriënteren bij de `a la minute klassen`. Hierdoor raakt jong talent geïnspireerd door vakgenoten en dat leidt weer tot verbetering van eigen kunnen.`