Nederland krijgt volgens de makers het eerste co-created restaurant van het land. In Amsterdam opent begin volgend jaar Quatfass, een restaurant waar gasten nu al via een website zelf het menu, biermerk en interieur kunnen bepalen. `We willen onze bezoekers iets radicaal anders bieden`, stelt eigenaar Jason Berg van Quatfass. Dit restaurant opent op 1 januari aan de Ringweg in Amsterdam.

Berg stelt dat Quantfass een co-creationconcept is waarbij gasten kunnen meedenken over de invulling van het restaurant. `Op deze manier kunnen zij bijdragen aan onze service en ons menu, zodat alles vanaf de opening precies beantwoordt aan wat de gasten zoeken in een goed restaurant`.

Bezoekers van de site www.quatfass-amsterdam.nl kunnen hun wensen kenbaar maken via polls en reacties onder berichten. De ondernemers (Jason Berg, Riad Farhat en Piet van der Graaf) houden rekening met de wensen bij de totstandkoming van hun zaak. De eigenaren van Quatfass hebben ook de Amsterdamse cafés Elsa`s en Maxwell in hun bezit.