Hotel-restaurant Prinses Juliana in Valkenburg, het horecabedrijf waar vele topkoks hun culinaire loopbaan begonnen, komt terug. Het bedrijf moet een toplocatie in de wellness- en caresector worden. Prinsen Juliana krijgt een dialyseafdeling van het Universitair Medisch Centrum Maastricht. Nieuwe eigenaren zijn René en Agneta Naus. De eigenaren hebben grote plannen met het ooit befaamde Prinses Juliana.Recent is een overeenkomst gesloten met het Maastricht UMC+ dat het Dialysecentrum Valkenburg in het hotel gaat onderbrengen. De samenwerking biedt nierpatiënten uit Zuid-Limburg het voordeel van centraler gelegen dialysecapaciteit en de toegang tot topkennis op het gebied van diagnose en behandelmogelijkheden, zo laat de gemeente Valkenburg weten.

Culinaire carrière

Het Dialysecentrum in Prinses Juliana is bedoeld voor mensen uit het Heuvelland die nu nog in Maastricht behandeld worden. Daarnaast biedt de locatie ruimte voor nierpatiënten die in Valkenburg op vakantie zijn.Hotel-restaurant Prinses Juliana richt zich niet alleen op wellness and care, ook de horeca, gastvrijheid en vergaderfaciliteiten komen aan de orde. Daarmee komt een stukje roem uit het verleden weer terug.

Prinses Juliana was jarenlang één van de meest vooraanstaande restaurants van Nederland. Vele topkoks waaronder Cas Spijkers, Toine Hermsen, Erik van Loo en Margo Reuten, begonnen nu culinaire carrière in het bedrijf van de familie Stevens. De familie Stevens verkocht het bedrijf in 2006. Na een kortstondig avontuur van Restaurant "J", met een faillissement als eindbestemming, krijgt het nu dus een bestemming als toplocatie in de wellness- en caresector.