De beste, meest trendy bartenders (m/v) uit maar liefst 19 landen streden vorige week om de Cup van De Kuyper. Na een spectaculaire battle verkoos de jury, waaraan ook tv-babe Fajah Lourens deelnam, de favoriete cocktail: Summer in the City van Stefania d`Angelo uit Zweden wist de prestigieuze Cup en een Caribische droomreis in de wacht te slepen. De winnaar creëerde de Summer in the City, een mix van Sour Rhubarb likeur, witte rum, limoen en suikersiroop, afgemaakt met granaatappel zaadjes. Volgens de jury de beste prestatie en presentatie tijdens De Kuyper Cup. Summer in the City bracht het Cup motto creativity & motivation overtuigend op smaak.

Topfinalisten

Op nummer 2 en 3 eindigden Jim Karlsson uit Noorwegen met Top Notch en Adrian Caradeanu uit Roemenië met Punica Mint Martini. Naast de kleurrijke creaties van de internationale deelnemers gaf Nicolas St Jean, achtvoudig wereldkampioen Flair Bartending een flashy shakerdemonstratie.

Internationaal topniveau

Van Zweden, Rusland, Maleisië, Engeland, de Verenigde Staten, Finland tot Indonesië – de afgelopen maanden vonden in 19 landen de voorrondes plaats. De winnaars namen het tijdens de finale in Schiedam tegen elkaar op. Ons land werd vertegenwoordigd door Mikael Ekman (1963), Nederlands kampioen in 2003 en 2004. Mikael heeft ook internationale prijzen binnengehaald, zoals de tweede plaats op het Wereldkampioenschap in 2004 in Las Vegas.


Hier vind je het recept en bereidingswijze van de winnende cocktail: Summer in the City