388 Mensen hebben donderdag de deelname aan de grootste kookles ooit op hun naam geschreven. Zij deden onder leiding van kookgoeroe Pierre Wind donderdagmiddag in Amsterdam mee aan de recordpoging voor `s Werelds Grootste Kookles Ooit. Het evenement, dat wordt bijgeschreven in het Guinness Book of Records, werd op touw gezet door levensmiddelengroothandel De Kweker, maar geleid door kok en kookleraar Wind. Een vertegenwoordiger van het Guinness World Records heeft de poging goedgekeurd.

Bij de poging was minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanwezig. Zij heeft ook meegekookt aan de niet-gefrituurde loempia, naar een recept van Wind.

Een dag eerder evenaarde de Kookfabriek overigens al het record. Daarbij gaf Ramon Beuk kookles aan 388 mensen in een commerciële cursus. Deze les was echter niet aangemeld bij Guinness als recordpoging. De Kookfabriek wil in januari wel een officiële poging doen, en dan het record verpletteren door een kookles met ruim 500 deelnemers te verzorgen.

Het oude record stond op naam van Cas Spijkers, die eens kookles gaf aan 357 deelnemers.