Op vrijdag 7 en zaterdag 8 november 2008 vindt in Sofitel Amsterdam The Grand voor de tweede keer het Stars, Food & Art Event plaats. Twaalf internationale sterrenchefs koken hun `signature dishes`, gekoppeld aan het thema van dit jaar: Culinary World Vision. Ook aan het aspect Art zal tijdens de diners op gepaste wijze invulling worden gegeven. The Grand is niet alleen gevestigd in een historisch landmark van Amsterdam, het heeft eveneens een rijke culinaire heritage, met duidelijke invloeden uit de school van grootmeester Escoffier, de hervormer van la cuisine classique, de grondlegger van de internationale kookkunst. Het is juist daarom dat The Grand, in samenwerking met culinair journalist en auteur Lise Goeman Borgesius, dit unieke samenzijn van zoveel sterrenchefs organiseert; om de smaakpapillen van de aanwezigen op authentieke wijze te prikkelen en te verrassen en om ook de discours over de culinaire ontwikkelingen te voeden en te activeren.

De visie van culinaire wereldsterren

De culinaire wereldsterren geven tijdens het Stars, Food & Art Event op gastronomische wijze hun visie op het verleden, heden en de toekomst in al zijn facetten. Tijdens het Chef`s Table Symposium op 8 november serveert Jonnie Boer van De Librije zijn visie op dit thema eveneens in culinaire vorm aan de genodigde topchefs, om de discussie over de verschillende aspecten van de gastronomische ontwikkelingen goed op gang te krijgen.

De chefs die deelnemen aan het evenement zijn:

  • Jean-André Charial, Restaurant L`Oustau de Baumanière
  • Lucas Rive, Restaurant De Bokkedoorns
  • Stéphane Raimbault, Restaurant L`Oasis
  • Christian Le Squer Restaurant Ledoyen
  • Alain Llorca, Restaurant Le Moulin de Mougins
  • Ron Blaauw, Restaurant Ron Blaauw
  • Thierry Marx, Restaurant Cordeillan Bages
  • Michel Sarran, Restaurant Michel Sarran
  • Yves Mattagne, Restaurant Seagrill
  • Erik van Loo, Restaurant Parkheuvel
  • Philippe Gauvreau, Restaurant La Rotonde
  • Mario Ridder, Restaurant De Zwetheul



Voor meer informatie en reserveringen: 020 5553283