Het Nederlandse team haalt alles uit de kast om een plek bij de eerste tien te halen tijdens de Bocuse d`Or in Lyon op 27 en 28 januari 2009. Topkoks Jonnie Boer en Robert Kranenborg fungeren als adviseurs. `Jonnie Boer is een grootmeester. We willen van hem horen wat hij van onze ideeën vindt`, vertelt Poldervaart. Samen met Klerks en André van Doorn (Kasteel Heemstede, Houten) en Hein Willemsen (De Hofstee, Bladel) zijn er al plannen voor de twee wedstrijdschotels bedacht. `Wij willen in Lyon met iets moderns en onderscheidends komen`, vertelt de coach.

Boer is een van de ambassadeurs die zich achter het Nederlandse team heeft geschaard. Andere topkoks die hun steun hebben toegezegd zijn onder andere Robert Kranenborg en Paul Fagel.

De opdracht in Lyon is anders dan die bij de Europese voorronde in Stavanger van afgelopen juli. Daar wist Klerks zich samen met comice Ronald Bellaart te plaatsen voor de mondiale finale in Lyon.

Dit keer moet het wedstrijdteam 14 couverts maken met kablejauw, Noorse garnalen en coquilles. Voor de vleesschotel is 3 kilogram ossenhaas, 3 runderribben, 1 kilogram runderwang en een kilogram runderstaart beschikbaar.