De wereldberoemde sopraan Deborah Voight die vier jaar geleden werd ontslagen omdat ze te dik was, is weer terug bij het Royal Opera House in Londen. Jurk
Vier jaar geleden mocht ze deze rol niet doen omdat ze te dik was voor een zwart cocktailjurkje dat ze moest dragen. De opera weigerde de jurk groter te maken, waarover veel ophef ontstond.

De sopraan, die ziekelijk obees was, besloot daarna een maagverkleining te doen waardoor ze ruim zestig kilo afviel en van kledingmaat 60 naar 42 ging. Nu staat ze dus alsnog in de `little black dress` op de planken.

Afvallen
Overigens zegt Voight dat het ontslag bij het Royal Opera House voor haar niet de reden was om af te vallen. In Goodmorning America (zie filmpje in kader) zei ze dat ze haar kwaliteit van leven leed onder haar gewicht. Door het ontslag had ze ineens een paar weken vrij waardoor ze tijd had voor de operatie.

De Amerikaanse Voight (47) is vermaard om haar vertolking van (hoofd)rollen in de opera`s van Wagner en Strauss. In februari was Voight nog als Isolde in Wagners Tristan und Isolde met het Metropolitan Opera in New York te zien.