Misschien is het wel dé oplossing voor de wereldwijde voedselcrisis en stijgende voedselprijzen: het eten van insecten. De The Daily Mail schrijft dat volgens wetenschappers insecten rijk zijn aan proteïnen en vitaminen en weinig onverzadigde vetten bevatten.

Duurzaam
Sommige gedroogde insecten zouden zelfs twee keer zoveel eiwitten bevatten als een stuk rauw vlees of vis. En het kweken van insecten kost minder geld en energie dan bij een koe of varken. Volgens de Voedsel en Landbouworganisatie van de VN zou entomofagie ? het eten van insecten – daarom bij kunnen dragen aan `duurzame ontwikkeling`

In veel landen zijn insecten populair als snack: in Taiwan zijn gefrituurde krekels een delicatesse, in Mexico zijn ze dol op rupsen en in Colombia wordt in bioscopen een portie mieren verkocht in plaats van popcorn.

Insecten behoren tot de geleedpotigen en lijken op krab, garnalen en kreeft. In Noord-Afrika worden sprinkhanen ook wel `vliegende garnalen` genoemd. Toch blijft het voor veel mensen nogal een stap van fruits de mer naar een `vliegende garnaal` als vetvrij tussendoortje.