De nieuwe campagne `Een sterke man zegt wel eens `nee` tegen verleidingen`, waarin het Voedingscentrum tips geeft om een groeiende mannenbuik te voorkomen. Het is de eerste keer dat het Voedingscentrum specifiek mannen aanspreekt op hun gewicht. Het EK Voetbal is voor veel mannen de aftrap voor een zomer vol verleidingen. Het bier, de snacks en de barbecueworsten zijn vaak niet aan te slepen. Miljoenen bankzitters lopen daardoor het risico op extra kilo`s en gevaarlijk buikvet. Advies van het Voedingscentrum is `Battle die buik!`

Handige tips

Met de campagne `Een sterke man zegt wel eens `nee` tegen verleidingen` daagt het Voedingscentrum mannen uit om hun eetpatroon eens kritisch te bekijken. Zo worden er alternatieven en simpele tips gegeven om de beruchte `4-uur-dip` te vermijden en minder snel te grijpen naar allerlei calorierijke snacks.

Minpuntje

Helaas, voor een biertje bestaat eigenlijk geen goed alternatief. Maat houden is de enige gezonde keuze. Het beste is dan om de alcoholvoorraad in huis te beperken en een pilsje af te wisselen met water. Wint Oranje en drink je toch een paar biertjes extra? Las dan direct daarna een Balansdag in. Zo wordt de Energiebalans hersteld en kom je niet ongemerkt aan.

Energiebalans

Alle tips die in de campagne `Een sterke man zegt wel eens `nee` tegen verleidingen` aan bod komen, helpen om de Energiebalans op peil te houden, waarbij eten en bewegen in balans zijn.