Vroeger werden in de Franse wijnstreek Bordeaux in moeilijke jaargangen wijnen gemaakt met een onrijp karakter en tannine die nooit rijp werden. Klassieke wijnen, zo werden die genoemd. Dat is tegenwoordig helemaal uit den boze. Voor 2007 waren de trefwoorden balans en vooral elegantie..
De eerste week van april was iedereen die maar een beetje meetelt in de mondiale wijnwereld in Bordeaux vom de 'grote' wijnen van de oogst 2007 uit de Bordeaux te proeven.
Ronald de Groot van Perswijn was er ook en meldt dat er sprake is van wijnen met een lichte structuur, veel fruit, een alcoholgehalte van meestal niet meer dan 13 procent.
De goede 2007's kunnen heel aangename wijnen zijn, mits goed gemaakt en ook werkelijk uitgebalanceerd. Het zijn dan niet te zware, mooie frisse wijnen met heerlijk fruit.
Maar daarnaast zijn er velen die geen grote wijn hebben gemaakt, omdat hun werk in de wijngaard tekort schoot en/of omdat de opbrengsten te hoog waren.
Kortom: een minder jaar, met grote verschillen tussen de wijnen