Op 13 en 14 april zal de Franse twee michelinsterren-kok Jean-André Charial de echte Provençaalse keuken naar Amsterdam brengen. Internationale culinaire top op bezoek bij restaurant SOPHIA
'The Taste of Sophia'; een aankomend begrip waarbij het internationale karakter van Sophia onderstreept zal worden door de grote koks van deze aarde. Wisselend met de seizoenen mee zal Sophia het toneel zijn van een culinaire 'clinic' waarbij culinair grootmeester Jean-André Charial (twee Michelinsterren en ooit de leermeester van o.a. Paul Fagel en Robert Kranenborg) zal schaken met de ontwikkelingen op Nederlands gastronomisch gebied. Kennis overdracht en leren van elkaars kwaliteiten staat hierbij centraal. Gedurende 'The Taste of Sophia' zulleninternationale Michelinsterren-chefs uit Frankrijk, Italië, Spanje, Australië en Japan te gast zijn bij Sophia.

Deze culinaire vrienden gaan het 'The Taste of SOPHIA menu' bereiden en de chefs van Sophia hun specifieke keuken en hun eigen werkwijze onderwijzen, zodat die vervolgens 6 weken lang geserveerd zal worden in Sophia. Jean-André Charial zal de componist zijn van het uit 8 gangen bestaande 'Avondje Sophia' menu en dit zal slechts tot en met 31 mei 2008 bij SOPHIA te eten zijn. SOPHIA zal zich laten inspireren door deze Michelinsterren-chefs van internationale allure en wil een platform en 'kennisbank' gaan worden voor de internationale gastronomie op Hollandse bodem.

Jean-André Charial
Jean-André Charial is meester-chef van het wereldberoemde restaurant L'Oustau de Baumanière, die bekroond is met twee Michelinsterren. Het restaurant ligt in het mooie dorpje Les-Baux-de-Provence, waar Jean-André gepassioneerd het culinaire vak geleerd heeft van zijn grootvader. Charial legt uit: "Mijn keuken is onlosmakelijk verbonden aan Les-Baux-de-Provence, deze vallei, het licht, de pure kracht van deze omgeving." Deze absolute top chef-kok laat de unieke smaak van de Provence door middel van puurheid en eenvoud in z'n gerechten uitkomen.

Charial heeft gekookt voor de groten der aarde zoals Édith Piaf, Liz Taylor, Jacques Chirac, Luciano Pavarotti, leden van de Britse Koninklijke familie, François Mitterrand en Sir Paul McCartney.

SOPHIA; vanaf 13 april ook 'buiten' een fenomeen
Vanaf 13 april zal Jean-André Charial de warme Provence met zich meenemen naar Amsterdam, want dan wordt het grote tuinterras van SOPHIA voor het eerst geopend. De eerlijke Provençaalse gerechten en het fameuze 'Avondje SOPHIA' (8-gangen diner) van Charial zullen dan niet alleen ìn SOPHIA, maar ook op het prachtige terras te nuttigen zijn tot en met 31 mei.

Klik hier voor meer informatie