De inzamelingsactie Nacht van de Fooi, waarbij horecamedewerkers hun fooi afstaan voor een goed doel, wordt dit jaar voor het eerst gehouden op Vlieland. Daarnaast nemen de bekende grote steden waaronder Amsterdam en Utrecht weer deel aan de actie. De vierde Nacht van de Fooi wordt gehouden op 31 mei. De deelnemende steden zijn Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Delft, Breda, Nijmegen, Utrecht en het eiland Vlieland.

Medewerkers van cafés, discotheken en restaurants staan deze avond hun fooi af en schenken deze aan een aantal kleinschalige ontwikkelingsprojecten. De opbrengst gaat onder andere naar projecten in Kenia, Suriname, Uganda en Bangladesh.

Daarnaast is het doel van de Nacht van de Fooi om ontwikkelingsproblematiek onder de aandacht te brengen van het uitgaanspubliek. Daarmee wil de organisatie een brug slaan tussen plezier bij het uitgaan en werken aan een betere en eerlijke wereld.

Vorig jaar werd tijdens de derde editie van Nacht van de Fooi 110.000 euro opgehaald in meer dan 550 horecagelegenheden. De Nacht van de Fooi wordt gesteund door ontwikkelingsorganisatie Impulsis, die net als vorig jaar de opbrengst verdubbeld.